Ponta, despre propunerea lui Dragnea privind primarii: E un lucru de moralitate

Luni, 25 August 2014, ora 18:10 3197 citiri
Foto: Arhiva

Prim-ministrul Victor Ponta considera ca ordonanta care va permite primarilor sa-si schimbe partidul reprezinta un lucru "de moralitate", facand referire la primarii care au candidat si au fost alesi, in anul 2012, pe listele USL.

"Cred ca este necesar sa deblocam autoritatile locale. Mai trebuie sa facem un lucru de principii, de moralitate: Absolut toti alesii USL au candidat in 2012 cu Crin Antonescu si Victor Ponta langa ei. Acum s-au trezit peste noapte cu Klaus Iohannis si Vasile Blaga", a declarat premierul, luni.

Dragnea: Sa dam alesilor locali doua saptamani sa isi aleaga partidul fara sa isi piarda mandatul (Video)

Acesta a spus despre presedintii PNL si PDL ca "au sterpelit voturile obtinute de USL si au blocat activitatea consiliilor judetene si locale".

"Avem foarte multe programe cu finantare europeana si cu finantare de la buget si nu se pot implemeta pentru ca in consiliile judetene si locale s-a bulversat tot si nu se mai pot asigura majoritati", a mai spus Victor Ponta.

La observatia unui jurnalist ca era unul dintre adeptii interzicerii migratiei, premierul a explicat ca sustine acest lucru in continuare si ca "cei care au facut acest lucru sunt Blaga si Iohannis", facand referire si la subiectul pe care mai multi social-democrati l-au abordat, luni - ca primarul Sibiului a facut parte dintr-o organizatie apartinand unei minoritati nationale, FDRG, pentru ca apoi sa se inscrie intr-un partid si sa ajunga presedintele sau, PNL.

Nu in ultmul rand, despre primarii PNL, Victor Ponta a afirmat ca acestora trebuie sa li se dea dreptul "sa se raporteze la votul pe care l-au primit in 2012". Prim-ministrul a facut toate afirmatiile in contextul in care a precizat initial ca nu a primit aceasta lege si ca cel care a facut propunerea, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, nu se afla in Bucuresti.

Dragnea: Ordonanta care permite primarilor sa-si schimbe partidul, gata pana la finele lunii

Vicepremierul Liviu Dragnea a propus, vineri, ca pentru o perioada de doua saptamani alesii locali ar trebui sa aiba posibilitatea de a-si alege partidul fara sa-si piarda mandatul. In acest sens, presedintele executiv al PSD a cerut o ordonanta de urgenta.

Ulterior, duminica, Dragnea a precizat ca ordonanta care le va permite primarilor sa-si schimbe partidul, daca vor vrea, va fi gata pana la sfarsitul lunii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com