Ponta, despre politistii protestatari: As fi fost mai violent decat ei

Luni, 27 Septembrie 2010, ora 23:32
4110 citiri
Ponta, despre politistii protestatari: As fi fost mai violent decat ei
Foto: Arhiva Ziare.com

Pana nu isi da demisia Roberta Anastase, Camera Deputatilor nu o sa mai functioneze, a declarat, luni, intr-o emisiune televizata, liderul PSD Victor Ponta. El a reiterat ca PSD va demara procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu, daca acesta va promulga Legea pensiilor, "ca sa vada ca nu ma intimideaza".

Ponta a mai spus ca "Roberta Anastase de pe podiumul de defilare a ajuns deputat", precizand ca cel care a promovat-o poate sa-i ceara demisia din functia pe care o ocupa.

"Nu-mi place de Traian Basescu, dar recunosc ca 95% din atentia mea e concentrata pe ce facem dupa ce nu va mai fi Traian Basescu presedinte(...). Cred ca obligatia mea e sa spunem ce facem dupa Basescu sau dupa Boc, a mai pus liderul PSD, Victor Ponta.

Presedintele PSD considera ca seful statului este cel care vrea scandal cu orice pret si "nu va accepta niciodata sa fie liniste".

"Domnul Traian Basescu da tonul scandalului si cand este liniste. Da cu aia in fasole. Nu cred ca domnul Basescu va accepta vreodata sa fie liniste", a spus Ponta, subliniind ca depune "eforturi" sa vorbeasca despre seful statului "cu domnul Basescu".

"Ce greu imi vine sa-i zic domnul presedinte dupa cat m-a injurat", a spus liderul PSD.

Ponta a precizat ca prioritatea sa este sa "nu mai vada un membru de familie a unui politician la DNA". El a aduagat ca "batalia intre politicieni se da intre politicieni", precizand ca se refera, ca exemplu, la sotia fostului premier Adrian Nastase.

Liderul social-democrat a vorbit si de scandalul iscat in urma protestului politistilor, precizand ca acestia nu au incalcat legea, ci au comis o simpla contraventie. Ponta a precizat ca se declara solidar cu sindicalistii care au protestat, saptamana trecuta, la Palatul Cotroceni.

"Manifestantii isi pierd timpul in Piata Victoriei pentru ca nu premierul decide. Cel care decide este Traian Basescu... Politistii au facut un gest care are aceeasi relevanta juridica, ca si gestul pe care l-a facut Elena Basescu atunci cand a purtat uniforma militara... Am spus si atunci ca nu e vorba de infractiune ci, poate, de prost gust...Politistii au fetele unor oameni care au credite, care au copii la scoala... Eu as fi fost mai violent decat ei", a mai spus liderul social democrat.

Ponta a declarat ca nu-l aprecieaza pe Vasile Blaga, precizand, fara sa dea detalii, ca are multe sa-i reproseze.

Presedintele PSD, Victor Ponta considera ca "sub presiunea presedintelui Traian Basescu, Guvernul Boc, probabil pana la finele anului, va impozita pensile sub 1.000 lei". Ponta a adaugat ca PSD va sustine in continuare un TVA diferentiat si, in special, un TVA de 5% la alimente.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#presedinte PSD Victor Ponta, #Traian Basescu suspendare , #presedinte PSD