Ponta, despre plecarea lui Vlaicu: Mantog i-a promis bani si functii

Sambata, 01 Mai 2010, ora 10:09
1939 citiri
Ponta, despre plecarea lui Vlaicu: Mantog i-a promis bani si functii
Foto:impactingorj.com

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri la scoala politica a TSD de la Geoagiu Bai ca plecarea vicepresedintelui organizatiei social-democrate din Gorj, Marius Vlaicu (foto), a avut ratiuni financiare legate de liderul PD-L Gorj, Ionel Mantog.

Ponta le-a povestit tinerilor social-democrati de ce a plecat vicele PSD Gorj din organizatie pentru a deveni presedintele filialei UNPR.

"Eu astazi de dimineata, la Targu Jiu, mi-am luat cafeaua cu cel care de astazi este seful UNPR pe Gorj, pe care l-au luat de la mine de la PSD si i-am zis 'Ma, ai innebunit, ce te-a apucat?'/ 'Pai sefu', nu ma mai ajung banii si ma duc, imi da o functie acuma si in 2012, sigur, vin inapoi'/' Pai stai, ca nu te mai primesc in 2012'", le-a relatat Ponta tinerilor PSD.

Liderul PSD a mai precizat ca l-a intrebat pe Vlaicu pe cine a intalnit de la UNPR pentru a negocia sefia filialei, mentionand ca din informatiile sale nu venise nimeni in Gorj din partea formatiunii. "Pai cum cu cine? Cu Mantog, el mi-a gasit serviciu si banii...", a mai povestit Ponta despre discutia avuta cu Vlaicu, pentru ca apoi sa concluzioneze ca "viata bate filmul si televizorul".

La randul sau, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a comentat lansarea UNPR de sambata, comparand noua formatiune cu un polder (nume dat in Olanda unei portiuni joase de uscat smulsa marii sau unui lac maritim prin indiguire si drenare, n.r.). "UNPR este precum un polder si va avea soarta pe care o are orice polder, adica rolul Insulei Mari a Brailei in relatia cu Delta", a afirmat Dragnea.

Vicepresedinte PSD Gorj, Marius Vlaicu, si-a dat demisia vineri din partid pentru a se inscrie in Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, fiind desemnat presedinte interimar al organizatiei judetene a formatiunii.

Fostul vicepresedinte al PSD Gorj sustine ca nu mai putea ramane in aceasta formatiune politica, pentru ca a acumulat in ultima perioada foarte multe nemultumiri, legate in special de promovarea in functii.

In ultima perioada, Marius Vlaicu a fost vicepresedinte al organizatiei judetene a PSD si presedinte al organizatiei de tineret a PSD. A fost membru PSD timp de 20 de ani.

Vestea parasirii partidului i-a luat prin surprindere pe cei care conduc PSD. Marius Vlaicu a declarat ca a fost, insa, atentionat de Ion Calinoiu, presedintele executiv al PSD Gorj, caruia i-a comunicat vineri dimineata intentia de a pleca din partid, ca trebuie sa renunte si la functia de director al Parcului Industrial de la Sadu.

"Tot timpul mi s-au pus piedici in ceea ce priveste functiile pe care le puteam ocupa. Nu am fost promovat. Picatura care a umplut paharul a fost in anul 2009, am fost propus pentru postul de prefect si colegii mei, dupa ce ma propusesera, au trimis la Bucuresti doar un singur CV, al lui Ion Florescu.

M-au dezamagit si cand am candidat pentru functia de secretar general adjunct in Ministerul Educatiei, si, desi am luat concursul de functionar public, colegii mei de partid, dna. Ecaterina Andronescu si Mihnea Costoiu, mi-au retras dosarul si au numit pe altcineva in aceasta functie. De asemenea, am demisionat si din cauza provocarii pe care am primit ieri (n.r.-joi). La cei 40 de ani, am fost solicitat de catre reprezentantii UNPR sa coordonez, la nivel judetean, activitatea acestei organizatii si, totodata, am fost numit presedinte interimar al acestei filiale judetene", a declarat Marius Vlaicu.

Gestul sau va fi urmat si de alti reprezentanti ai PSD, Vlaicu anuntand ca va fi coleg in noua formatiune politica si cu Glomnicu Alexandru, consilier judetean din partea PSD, dar si cu cel care s-a bucurat o buna perioada de timp de sustinere liberala, actualul director adjunct de la Vama, Gheorghe Cocina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Marius Vlaicu Gorj, #plecari PSD, #Victor Ponta plecari PSD , #presedinte PSD
Comentarii