Ponta, despre Oltchim: Diaconescu are mai mult dreptul sa deschida gura decat PDL

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 18:09 4534 citiri

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, in privinta combinatului Oltchim, ca Dan Diaconescu are mai mult drept de a vorbi despre acesta, pe langa PDL care ar trebuie sa pastreze tacerea, tinand cont de situatia in care a lasat combinatul odata cu pierderea guvernarii.

"Daca mosteneam un Oltchim pe profit si se intampla acum sa fie cu pierdere puteau sa deschida gura, Dan Diaconescu are mai mult dreptul sa deschida gura decat PDL care a nenorocit compania", este de parere Ponta.

Motiunile PDL: S-au facut de ras

In ceea ce priveste motiunile PDL pe educatie si agricultura, premierul a spus ca Opozitia s-a facut de ras, oferind Guvernului prilejul de a arata iar oamenilor toate greselile facute de democrat liberali in aceste doua domenii.

"S-au facut de ras cu ambele motiuni, ne-au dat ocazia de a le aminti oamenilor ce au facut ei rau pe educatie si agricultura. As fi asteptat sa fie o motiune pe buget sa ii ia ministrul Georgescu la rost, cate gauri a mostenit la buget", a spus Ponta.

Motiunea simpla initiata de PDL pe tema agriculturii, intitulata "Daunatorii USL distrug agricultura, a fost respinsa marti de Camera Deputatilor.

Motiunea pe Agricultura a picat - PDL retrage motiunea pe buget

Motiunea a fost respinsa cu 148 de voturi "impotriva", 73 de voturi "pentru" si 18 abtineri.

In textul motiunii, PDL acuza actuala guvernare ca nu a respectat o serie de promisiuni facute fermierilor, nu a procedat la restructurarea Ministerului Agriculturii si nu a sprijinit infiintarea Camerelor agricole.

Si motiunea simpla pe Educatie, intitulata "Brambureala din educatie duce la plagiat si esec scolar", a fost respinsa de plenul Camerei Deputatilor cu 153 de voturi impotriva, 67 pentru si 10 abtineri.

Motiunea simpla pe Educatie a picat

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat atunci ca "a fost o motiune politica, iar cei care au depus-o uita ca, de fapt, toate problemele pe care le-au ridicat in aceasta motiune ar fi trebuit sa si le asume".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News