Ponta, despre o suspendare a lui Basescu: Daca va afecta interese importante ale Romaniei, nu voi ezita

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 23:37 2559 citiri
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, ca in cazul in care va fi ales presedinte iar Traian Basescu va afecta interesele importante ale Romaniei, va propune suspendarea acestuia, astfel incat sa-si incheie mandatul mai devreme de 22 decembrie.

Prim-ministrul a afirmat ca, in cazul in care nu va fi necesara suspendarea presedintelui Traian Basescu, in cele cinci saptamani pana la instalarea in functie de presedinte, va instala noul Guvern.

Ponta dezvaluie de ce isi doreste sa ajunga in turul II cu Tariceanu

"Daca va afecta interese importante ale Romaniei, nu voi ezita. Altfel, cele cinci saptamani intre alegerea noului presedinte si instalarea noului presedinte mai degraba le-as folosi pentru a instala noul Guvern, care va fi PSD-PC-UNPR-UDMR si Partidul Liberal al domnului Tariceanu, deci practic USL, si care noul Guvern va avea de pregatit bugetul pentru 2015, va avea de facut lucruri importante. Nu avem cum altfel decat sa il pregatim (bugetul n.red.) dupa alegerile prezidentiale, pentru ca daca vine un alt Guvern doar n-o sa guverneze asa.

Eu in 2012 o jumatate de an am facut rectificare imediat, or nu ai voie sa faci rectificari bugetare in primul semestru, deci ar fi incorect din partea mea, chiar daca cel care va fi prim-ministru va fi un om apropiat de mine, ar fi incorect sa-i pun in brate bugetul si sa guverneze", a declarat primul ministru la Romania Tv, intr-o editie speciala difuzata din SUA.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News