Ponta, despre Legea Insolventei si reducerea CAS: Am o veste buna si una proasta

Marti, 17 Iunie 2014, ora 21:22
5882 citiri
Ponta, despre Legea Insolventei si reducerea CAS: Am o veste buna si una proasta
Foto: Facebook Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a calculat perioada de timp in care deficitul din bugetul asigurarilor sociale ar putea fi sustinut, daca s-ar recupera banii datorati de firmele aflate in insolventa.

"Avem o veste buna si una proasta. Vestea buna este ca, daca vor fi recuperate cele aproape 40 de miliarde de lei datorate de contribuabilii aflati in insolventa catre ANAF, reducerea CAS cu 5% la angajator poate fi mentinuta pentru o perioada de aproximativ 8 ani, la un cost bugetar de 4,8 miliarde de lei pe an al acestei masuri", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Curtea Constitutionala ii raspunde lui Ponta: Iata cat mai are de asteptat

"Exista posibilitatea sustinerii CAS pentru mai multi ani daca se recupereaza arieratele datorate catre bugetul asigurarilor sociale. In prezent, exista 54,2 mii de contribuabili aflati in insolventa si cu arierate catre bugetul de stat in valoare de 41,91 miliarde lei", a continuat premierul Romaniei, sustinand ca "exista si o veste proasta".

"Vestea proasta este ca, in prezent, exista un blocaj in ceea ce priveste Codul Insolventei, care inca nu este promulgat. De aceea am cerut astazi CCR sa transmita presedintelui motivarea in cazul Legii Insolventei, astfel incat acesta sa promulge actul normativ. Este bine pentru economie si este bine pentru buget sa avem cat mai rapid promulgata noua lege", a incheiat Victor Ponta, care si-a exprimat si speranta ca presedintele Basescu "nu va cauta un tertip sa nu promulge legea".

Marti, Victor Ponta a adresat o scrisoare Curtii Constitutionale, cerand urgentarea redactarii deciziei luate pe data de 21 mai, cand in unanimitate judecatorii CCR au respins obiectiile a 85 de parlamentari PNL privind constitutionalitatea Legii Insolventei.

Presedintele CCR, Augustin Zegrean, i-a raspuns tot marti, aratandu-i premierului Ponta ca legea da dreptul Curtii Constitutionale sa faca publice motivarile in cazul deciziilor luate in termen de cel mult 30 de zile.

PNL s-a opus adoptarii Legii Insolventei, atacand actul la CCR pe motivul ca "incalca accesul la justitie, proprietate si discrimineaza".

A.V.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Victor Ponta Insolventa arierate CAS, #Ponta recuperare arierate insolventa, #Ponta CAS sustinut opt ani , #premier