Ponta, despre imigranti: Sa nu fim noi cei care platim oalele sparte! Sa nu ramanem singuri!

Marti, 27 Octombrie 2015, ora 13:42
2687 citiri
Ponta, despre imigranti: Sa nu fim noi cei care platim oalele sparte! Sa nu ramanem singuri!
Foto: captura Youtube/Guvernul Romaniei

Premierul Victor Ponta a prezentat marti, inainte de discutiile pe care le va avea la Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis pe tema imigrantilor, care este pozitia sa pe acest subiect.

"Vreau sa le cer tuturor ministrilor care au atributii in ceea ce priveste deciziile pe care le-am luat ieri in coalitia pentru integrarea refugiatilor - si aici de la primul pas care inseamna politia de frontiera, autoritati locale, Ministerul Muncii, accces pe piata muncii, sanatatea, sa avem grija de copii, de cei care eventual vor veni, educatia, sa schimbam legile care ne impiedica sa le dam acces la educatie - sa faca (sic!) ca Romania sa fie pregatita in cazul in care va trebui sa avem un numar de refugiati", a spus Ponta in sedinta de guvern, in prezenta presei.

Iohannis l-a chemat pe Ponta la o discutie. Premierul a confirmat participarea (Video)

Totodata, premierul a explicat si ce trebuie facut pentru a nu se ajunge in situatia ca tara noastra sa isi asume responsabilitati suplimentare in aceasta criza.

"Vreau sa spun insa inca o data: Romania este obligata, si bine este pentru noi, sa ne coordonam politicile cu vecinii si prietenii nostri - Bulgaria si Serbia - in asa fel incat sa nu ramanem noi cumva cei care sa platim oalele sparte sau sa ne asumam responsabilitati altele decat cele care sunt pe plan european.

Iohannis ii raspunde lui Ponta: E foarte belicos in ultima vreme, crede ca oamenii uita ca e judecat (Video)

Si asta vom face in continuare, vom colabora cu vecinii nostri, avem politici comune, suntem solidari cu Europa, dar nu vrem sa ramanem singuri si asta e un lucru extrem de important", a conchis Ponta.

Comentariile premierului vin cu cateva ore inainte de o discutie pe care o va purta la Cotroceni pe tema crizei imigrantilor cu presedintele Klaus Iohannis. Cei doi au avut numeroase contre pe acest subiect in ultima vreme.

Ponta: Iohannis merge la Bruxelles ca surda in hora

Disputa s-a amplificat dupa ce Victor Ponta a participat sambata, la Sofia, la o intrevedere cu omologii bulgar si sarb, unde au vorbit despre posibilitatea inchiderii granitelor in fata valului de imigranti.

Duminica, inainte de a pleca la reuniunea de la Bruxelles pe tema refugiatilor, Klaus Iohannis a declarat ca premierul nu l-a consultat, nu a avut mandat sa angajeze Romania si s-a "plimbat pana la Sofia".

Luni Ponta a raspuns ca cineva trebuie sa faca publica pozitia Romaniei, in conditiile in care "presedintele nu face nimic" si tace la Bruxelles ca "surda in hora".

"Vreau sa lamuresc populatia Romaniei si pe cetateanul Klaus care e situatia cu refugiatii. Exista, in acest moment, o tendinta pe plan european inceputa intai de Ungaria, dar care poate continua si in cazul Sloveniei, Croatiei, Austriei, Germaniei de a-si inchide granitele si, atunci, datoria mea fata de cetatenii Romaniei, ca de-asta sunt prim-ministru, am o datorie fata de cetateni, am mers sa discut cu principalii nostri parteneri, pe plan regional, si anume Bulgaria si Serbia, ca sa avem o actiune si o coordonare pe ceea ce este totusi cea mai mare provocare in acest moment", a spus Ponta, la sediul PSD, inainte de sedinta BPN.

Reactia lui Iohannis la inchiderea granitelor: Ponta nu a avut niciun mandat ca sa angajeze Romania intr-un fel

Intrebat cum comenteaza declaratiile premierului, Iohannis a replicat ca isi face treaba si ca seful Exectivului isi imagineaza ca printr-o astfel de atitudine "belicoasa" reuseste sa faca opinia publica sa uite ca este trimis in judecata pentru fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani.

"Eu imi fac treaba, dar in ceea ce priveste afirmatiile facute de primul ministru, domnul Ponta este foarte belicos in utlima vreme. Impresia mea este ca prin aceasta atitudine crede ca oamenii uita ca este judecat penal pentru evaziune fiscala si complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani", a declarat presedintele Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta Iohannis scandal refugiati, #Ponta intalnire Iohannis criza refugiati , #Klaus Iohannis