Ponta, despre cei din UB care cer retragerea titlului sau de doctor: Securisti impusi de Basescu

Marti, 01 Martie 2016, ora 17:50
6027 citiri
Ponta, despre cei din UB care cer retragerea titlului sau de doctor: Securisti impusi de Basescu
Foto: Antena1 (Arhiva)

Victor Ponta sustine ca doar cativa "securisti" impusi de Traian Basescu la conducerea Universitatii Bucuresti cer retragerea titlului sau de doctor in drept din cauza acuzatiilor de plagiat.

Reactia vine la scurt timp dupa ce Universitatea Bucuresti a cerut oficial, a treia oara, Ministerului Educatiei sa aplice legea si sa ii retraga titlul de doctor lui Victor Ponta.

Universitatea Bucuresti incearca a treia oara sa obtina retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta

"In 2011 cativa securisti au fost impusi de Basescu la conducerea Universitatii si de atunci fac acelasi lucru - decizii pe criterii strict politice! (de 4 ani se ocupa DOAR de teza mea inceputa in 1999 si finalizata in 2003, cu un subiect "Curtea Penala Internationala" pe care DOAR eu l-am tratat in acei ani. Au facut o Comisie DOAR pentru mine si cer retragerea unui titlu obtinut legal DOAR pentru mine) ", a postat pe Facebook Victor Ponta.

Mai mult, deputatul PSD este convins ca va castiga in justitie, dar spune ca acest lucru nu il "consoleaza".

"Regret ca Romania are in 2016 metode si mentalitati tipice anilor '50, ca institutii fundamentale sunt conduse de oameni 'dirijati' de propriile lor slabiciuni si 'schelete din dulap'. Si regret ca numele Universitatii este murdarit tocmai de cei care ar trebui sa il apere", a mai scris Victor Ponta.

Universitatea Bucuresti, la care fostul premier si-a sustinut doctoratul, a decis inca din 2012 ca Victor Ponta a plagiat, insa Ministerul Educatiei, condus de apropiati ai fostului lider PSD, a musamalizat cazul.

Universitatea Bucuresti: Victor Ponta a plagiat texte si idei

Ponta a plagiat, a decis Universitatea Bucuresti - Vezi toate documentele

"Lectura tezei domnului Victor Ponta supusa expertizei noastre a facut sa apara, de o maniera clara si indiscutabila, numeroase incalcari ale eticii universitare, constituind un plagiat vadit", se arata in raportul semnat de prof. dr. Simina Tanasescu, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti; prof. dr. Vlad Constantinesco, Facultatea de Drept, Universitatea din Strasbourg si conf. dr. Claudia Ghica-Lemarchand, prodecan al Facultatii de Drept, Universitatea Sorbona Paris XII, raport in baza caruia Universitatea Bucuresti a cerut retragerea titlului de doctor in cazul lui Victor Ponta.

Cine sunt profesorii care au stabilit ca Victor Ponta a plagiat

Ce si cat castiga cei care plagiaza teza de doctorat

Baroul Bucuresti: Ponta a devenit avocat in baza doctoratului plagiat

Mai multi intelectuali din tara si de peste hotare i-au adresat, marti, o scrisoare ministrului Educatiei, Adrian Curaj, in care ii solicita acestuia sa aplice cadrul legal in vigoare si sa solutioneze cazurile de plagiat aparute in mass-media. Totodata, acestuia i se cere sa schimbe componenta Consiliului de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), pentru a-l depolitiza.

Ministrul Curaj, somat de intelectuali: Solutionati plagiatele, concediati-va consilierii, schimbati CNATDCU

C.B.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Ponta plagiat retragere titlu, #Ponta securisti plagiat Universitatea Bucuresti , #plagiat