Ponta, despre cazul Oltchim: Diaconescu a fost protejat de PDL

Duminica, 14 Octombrie 2012, ora 11:52 4181 citiri

Premierul Victor Ponta este de parere ca, in privinta esecului de la privatizarea Oltchim, Dan Diaconescu a avut parte de protectie politica din partea PDL.

Mai mult, seful Guvernului a aratat ca, daca o persoana care prezinta documente false ar fi arestata a doua zi, atunci s-ar asigura ca la privatizarile CFR Marfa si Tarom nu s-ar mai prezenta escroci.

"Cred ca Dan Diaconescu a avut protectie politica. Eu nici n-am vazut caietul de sarcini, nici nu era treaba mea. Daca DD sau oricare alt om vine cu documente false si a doua zi e in inchisoare, la CFR si Tarom nu or sa mai vina escroci", a spus Ponta, la PRO TV.

Premierul a facut si o comparatie medicala in privinta privatizarii Oltchim, aratand ca Guvernul a vrut sa opereze pacientul, insa cineva de la Spitalul 9 l-a impiedicat.

"In timp ce noi voiam sa operam pacientul, a venit unul de la Spitalul 9 si ne-a dat peste maini", a precizat Ponta, cu referire directa la Dan Diaconescu.

Acesta a mai explicat ca nu i-a cerut demisia ministrului Economiei in aceasta problema, ci doar ca i-a spus ca s-ar putea sa nu mai fie ministru dupa 9 decembrie, daca nu rezolva privatizarea.

"Nu i-am cerut niciodata demisia, i-am spus ca va mai fi ministru dupa 9 decembrie daca rezolva problema asta", a explicat Ponta.

Privatizarea Oltchim, un esec rasunator

Privatizarea combinatului Oltchim a esuat dupa ce adjudecatarul licitatiei, Dan Diaconescu, nu a platit suma convenita de 45 de milioane de euro pentru pachetul de actiuni detinut de Ministerul Economiei.

Diaconescu a tergiversat semnarea contractului pana in ultima zi a perioadei in care se putea derula tranzactia, acuzand apoi ca a fost furat de catre guvernanti.

Premierul Victor Ponta si ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, au anulat, cu cateva ore inainte de termenul legal, contractul cu Dan Diaconescu, spunand ca acesta din urma nu a avut niciodata intentia de a cumpara combinatul.

In urma acestei decizii, OPSPI a depus o plangere penala pe numele lui Dan Diaconescu, in timp ce patronul OTV a depus de asemenea o plangere impotriva Guvernului.

Dan Diaconescu a dat statul in judecata: Ponta sa fie cat mai repede incatusat

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News