Ponta despre candidatii "agenti acoperiti": Daca isi fac datoria fata de tara, merita felicitati

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 22:52
5524 citiri
Ponta despre candidatii "agenti acoperiti": Daca isi fac datoria fata de tara, merita felicitati
Foto: victorponta.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, la Bistrita, ca eventualii candidati la functia de presedinte al Romaniei care ar activa in servicii secrete trebuie "felicitati" fiindca "isi fac datoria fata de tara", in opinia sa aceasta nefiind o tema de campanie prezidentiala.

"Vreau sa fac un comentariu legat de ultimul subiect din presa romana, nu mi se pare un subiect al societatii, ci al presei: cine e in servicii secrete. Din punct de vedere institutional, eu sunt vicepresedinte al CSAT. Am niste obligatii legale.

Chiar daca as sti despre o persoana ca lucreaza intr-un serviciu de informatii roman, in primul rand nu as vorbi despre asta pentru ca e ilegal. In al doilea rand, ar fi un semnal foarte prost pe care l-as da institutiilor care ne apara si pe noi, apara societatea romaneasca de pericolele la adresa sigurantei nationale.

Opozitia cere ancheta pentru deconspirarea prezidentiabilului - agent sub acoperire

Daca eu m-as apuca sa vorbesc de lucrurile pe care le aflu ca si vicepresedinte CSAT ar fi, in primul rand, o infractiune, in al doilea rand o iresponsabilitate. Vreau sa dau un mesaj foarte clar pentru institutiile statului si oamenii care isi fac datoria", a spus premierul Victor Ponta.

Victor Ponta s-a referit si la latura politica a subiectului pus in discutie.

"Din punct de vedere politic, e evident ca nu se referea la mine domnul Basescu, pentru ca tocmai ne-a verificat pe noi, membrii Guvernului, si are confirmarea ca nu noi suntem. Nu cred ca aceasta trebuie sa fie tema de campanie, sa-l gasim pe domnul sau pe doamna care, nefiind ministri, au activat sau activeaza pentru un serviciu de informatii.

Daca activau pentru un serviciu de informatii al Rusiei sau al Coreei de Nord, sigur ca era o problema. Daca isi fac datoria, doamna sau domnul, fata de tara, cred ca merita felicitati pentru asta. Cred ca merita aparate institutiile statului, respectate legile si cred ca, in campania care va incepe pe 2 octombrie, daca reusim sa vorbim despre ce facem pentru tara, atunci va fi o campanie foarte buna", a conchis Ponta.

Un lider UDMR nu vrea deconspirarea prezidentiabilului-agent sub acoperire

Presedintele Basescu declara, despre faptul ca unii candidati la Presedintie nu si-ar fi completat CV-ul, ca trebuie sa spuna daca au fost sau nu ofiteri acoperiti si a precizat ca, daca nu se va intampla, o va face el, aratand ca nu este corect sa duci o asemenea functie "avand doua butoane".

Referindu-se la "lucrurile ascunse din CV-urile candidatilor la prezidentiale", despre care a facut referire in trecut, Traian Basescu spunea ca toate afirmatiile pe care le-a facut pe aceasta tema au ramas valabile.

"Inca mai cred ca au timp candidatii, inainte de a-si depune candidaturile, sa spuna public, isi completeze CV-ul, daca au fost cumva sau nu ofiteri acoperiti", spunea Traian Basescu, intr-o emisiune a postului B1 TV.

Intrebat daca va spune el cine nu si-a completat CV-ul, in cazul in care candidatii nu o vor face, presedintele Basescu a raspuns: "Da, pentru ca am obligatia sa o spun, am obligatia sa o fac. Exista lege care interzice serviciilor sa isi faca cunoscute retelele, ofiterii acoperiti, ofiterii descoperi, etc., dar cand discutam despre functia de presedinte al Romaniei nu poti sa nu informezi".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Victor Ponta candidat agent secret, #Ponta Basescu candidat acoperit, #Ponta Basescu agent acoperit , #premier