Ponta, despre apelul "opriti-va, imbecililor!": Basescu a vorbit in oglinda

Joi, 07 Mai 2015, ora 23:55
7747 citiri
Ponta, despre apelul "opriti-va, imbecililor!": Basescu a vorbit in oglinda
Foto: Arhiva Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a comentat, joi, apelul fostului presedinte Traian Basescu prin care le cerea parlamentarilori care vor sa schimbe Codul Penal sa se opreasca, numindu-i "imbecili".

"Basescu a vorbit in oglinda cand a facut acel apel pentru ca tot acest sistem a fost construit de Basescu, apoi criticat de Basescu dupa cazul Udrea... Sa lasam justitia sa fie independenta, Parlamentul sa faca treaba si Basescu, cand vrea sa se numeasca pe el insusi sau pe ai lui imbecili...", a spus Ponta, la Romania Tv.

Basescu revine cu un nou mesaj pe Facebook: Opriti-va, imbecililor!

In ceea ce priveste relatia cu actualul presedinte, Klaus Iohannis, Ponta a declarat ca este una normala si ca este privita ciudat pentru ca pana acum nu a existat aceasta normalitate, ci "o isterie" creata de Traian Basescu.

"Faptul ca am trait 10 ani intr-o isterie produsa de Basescu ne face sa ne para ciudat, dar relatia cu presedintele Iohannis e absolut normala. Basescu nu s-a certat doar cu mine, s-a certat si cu Tariceanu, si cu Boc in ultima parte. Sa nu consideram isteria si nebunia ca o stare normala", a spus Ponta.

Cat despre motiunea de cenzura cu care il ameninta PNL-ul, premierul a spus ca este dreptul lor constitutional, insa nu vede ca acestia au un plan concret.

Basescu: Judecatorul sa fie intre inculpat, lege si Dumnezeu, fara procuror, SRI sau politicieni

"E normal sa faca motiune de cenzura, e arma constitutionala a Opozitiei. Daca cei de la PNL vin si spun ca vor sa faca ceva diferit e in regula. Altfel, daca e un sir de injuraturi si grohaeli marca Ludovic Orban nu raspund la asa ceva", a conchis Ponta.

Fostul presedinte Traian Basescu a lansat joi un mesaj dur pentru parlamentarii care vor sa schimbe Codul Penal.

"Opriti-va, imbecililor! Un grup de parlamentari a inceput o batalie nemiloasa cu codul penal si cu justitia pentru a inlocui sintagma 'suspiciuni rezonabile' cu sintagma 'indicii temeinice'.

Eu, ca om politic, sustin ca formularea actuala trebuie sa ramina pentru ca da un spectru foarte larg de apreciere judecatorului. Incercarea de a-l incorseta pe judecator in criterii inguste, la aprecierea arestarii preventive, ar fi o greseala si, in mod categoric, problema sistemului nostru judiciar nu este aici", scrie pe Facebook Traian Basescu.

Senatorii Cristiana Anghel (PC), Ovidiu Dontu si Ioan Chelaru (PSD) au propus, marti, in Comisia Juridica, un amendament la Codul Penal si la cel de Procedura Penala, prin care "masurile preventive pot fi dispuse daca exista probe sau indicii temeinice", inlocuind sintagma "suspiciuni rezonabile".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta Basescu imbecil, #Ponta modificare Cod Penal , #Traian Basescu
Comentarii