Ponta despre acuzatiile lui Morar: Vezi Doamne, el nu accepta presiuni, e dur

Duminica, 17 Iulie 2011, ora 14:52
2785 citiri
Ponta despre acuzatiile lui Morar: Vezi Doamne, el nu accepta presiuni, e dur
Foto: Adevarul

Presedintele PSD, Victor Ponta, a comentat acuzatiile procurorului sef al DNA, Daniel Morar, care a afirmat ca in cazul ministrului Mediului, suspectat de trafic de influenta, au existat presiuni politice inclusiv din partea liderului social democrat.

In acest context, Ponta se declara "profund magulit" de interesul lui Daniel Morar la adresa sa, numindu-l pe procurorul sef al DNA "un fel de Fat Frumos al luptei anticoruptie de pe Dambovita".

"Sunt intr-un moment de apogeu al interesului (cu totul neasteptat, ca sa fiu sincer) pe care persoane cu functii importante il nutresc pentru umila mea persoana.

Presedintele tarii noastre merge la tv ca sa-si manifeste preocuparea pentru locul si modul in care imi petrec vacanta cu Daciana; ditamai seful ANAF isi consuma zile pretioase din timpul sau (alaturi de alti 8 inspectori din aceeasi institutie) ingrijindu-se de cariera mea sportiva la raliuri; iar recent am aflat ca seful DNA (un fel de Fat Frumos al luptei anticoruptie de pe Dambovita) imi citeste cu atentie blogul si simte o presiune uriasa asupra justitiei pe care o exercit direct de la plaja prin acest instrument virtual comparabil cu o flacara violet de tip Manolea!

Sunt profund magulit de acest inalt interes, chiar daca ma gandeam cu modestie ca acesti barbati de seama ai tarii ar putea sa se ocupe si de alti oameni (ceva mai importanti, mai evazionisti, mai corupti etc.)", scrie Victor Ponta pe blogul sau.

Liderul PSD spune ca in cazul Borbely s-au exercitat presiuni, dar nu din partea sa, de la UDMR si nici din partea liberalului, Mihai Voicu. "Presiunea politica a existat cu adevarat doar de la cel care l-a numit in functie pe Daniel Morar", precizeaza Ponta.

"Nici macar declaratia stupida a Primului Ministru, ca acest caz este doar un eveniment de presa, nu consider ca este o presiune, nu cred ca ce spune Boc are vreo importanta reala, maine poate spune foarte bine exact invers daca asa trebuie! Presiunea politica a existat cu adevarat doar de la cel care l-a numit in functie pe Daniel Morar, care il conduce si il protejeaza si care poate decide asupra carierei profesionale a acestuia dupa luna februarie cand isi incheie mandatul actual (mandat care nu poate fi prelungit)", scrie social democratul.

Liderul PSD mai precizeaza ca "ambitiosul Domn Morar s-a trezit in situatia de a se multumi doar cu un breaking news estival (chestiune in care de altfel a excelat in ultimii 6 ani) si cu o noua gogoasa fierbinte pe care sa o ingroape cumva in perioada urmatoare (ati mai auzit ceva de vreun dosar Ridzi, Pasat, Botis etc?). Dar el mai are doar o toamna la dispozitie si apoi redevine un simplu procuror, probabil detestat de toti colegii de breasla pentru imaginea deplorabila pe care le-a facut-o slujind cu atata abnegatie un stapan impopular! Or, asta nu-i surade si asa Dl. Morar a iesit cu o delaratie - ati ghicit - la TVR, unde a aratat un pic pisica, vezi Doamne, el nu accepta presiuni, e dur, bla bla, sa-l lasam sa lucreze ca o sa fie bine. Si gata, totul se inchidea onorabil pana data viitoare".

Ponta spune ca pe seful DNA curajul il tine cinci minute, dupa care apare la TV si afirma ca presiunile vin de la Opozitie.

"Din nou, problema a venit de la media care a preluat imediat subiectul suculent si a inceput scandalul. Seful DNA este presat intr-un caz privind un ministru - supersubiect! Dar curajul l-a tinut pe Dnul Morar cat il tine si pe presedintele sau (nu al nostru) adica 5 minute. Sau un pic mai mult, oricum pe acolo, ca foarte repede procurorul nostru cu inima de leu a intrat in direct la televiziunile rele, ale mogulilor (ceea ce nu face niciodata si foarte bine face pentru ca nu e politician ci magistrat) si a dat explicatiile clasice de Gaga (sau Boc daca vreti) - presiunile vin de la Opozitie!

Dar a mai adaugat ceva halucinant - nu exista niciun caz Borbely! Pai nu presa sau Opozitia au vorbit de asa ceva ci tocmai comunicatul DNA! Si daca nu exista un asemenea caz, cum se pot face presiuni politice pe ceva ce nu exista? Total penibil!", remarca Ponta.

El spune ironic in final ca in 2012 ne pregatim ca in functia de sef peste toti procurorii romani sa fie "un Morar inima de leu".

"Si dand inca o data dovada de supusenie si lipsa de scrupule sau mofturi in executarea ordinelor de la Presedintele Basescu, Dl. Morar poate visa in continuare la indeplinirea celui mai pretios si mai ascuns vis al sau - anul viitor sa schimbe fotoliul de sef la DNA cu cel mult mai frumos de Procuror General. Asa ca sa ne pregatim in 2012 (cand Dna. Kovesi isi termina de asemenea mandatul) ca in functia de sef peste toti procurorii romani sa fie un Morar inima de leu - dar nu ma refer la regele englez, ci la Leul cel fricos din 'Vrajitorul din Oz'. O sa vedem curand", concluzioneaza Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Victor Ponta PSD, #procuror sef DNA Daniel Morar , #presedinte PSD