Ponta, de acord cu Tariceanu privind suspendarea lui Traian Basescu

Joi, 21 August 2014, ora 20:47 7276 citiri
Foto: B1 Tv

Premierul Victor Ponta a declarat ca ar putea lua in calcul o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu, ipoteaza enuntata joi in spatiul public de catre presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

"Domnul Tariceanu a spus ca nu trebuie sa asistam pasivi daca domnul Basescu va continua sa incalce Constitutia, ca nu conteaza faptul ca mai are trei luni sau trei zile de mandat si sunt de acord cu tot ce a spus domnul Tariceanu. Daca se va incalca Constitutia, putem foarte bine si avem obligatia sa aplicam prevederile constitutionale", a declarat premierul, prezent la Tulcea pentru o intalnire a liderilor PSD.

Tariceanu cere suspendarea lui Basescu, dar recunoaste ca nu mai e timp "fizic"

De asemenea, Victor Ponta a comentat si intalnirea de miercuri, de la Palatul Cotroceni, dintre Traian Basescu si prezidentiabilul PMP, Elena Udrea.

"Asta cu intalnirea, Curtea Constitutionala i-a dat voie sa faca campanie electorala. Aici cred ca e vorba de altceva, ca profilul prezidential, eu va pot spune de azi, daca voi fi presedintele Romaniei niciodata nu veti vedea intalnire cu PSD la Palatul Cotroceni. Pot sa ma vad cu colegii din PSD. Cu ei ma pot vedea in viata privata, la un loc privat, la Palatul Cotroceni presedintele are intalniri cu partidele, cu Guvernul, nu cu prietenii politici folosind locatia prezidentiala", a adaugat Victor Ponta.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, cere o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu, dupa declaratiile acestuia de miercuri seara, de sustinere a Elenei Udrea la alegerile prezidentiale.

" (...) Chiar daca timpul ramas pana la data primului tur de scrutin al alegerilor prezidentiale nu permite fizic derularea intregii proceduri pentru demiterea lui Traian Basescu, cred ca fortele politice care tin la respectarea Constitutiei trebuie sa fie pregatite in orice moment pentru initierea suspendarii de catre Parlament a Presedintelui Romaniei", a transmis Tariceanu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Marin666 este mai corect.
Poza guvernarea ineptocrata
guvernarea ineptocrata
rank 5