Ponta, de acord cu demisia parlamentarilor, "daca ii convinge Basescu" si pe cei din PDL (Video)

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 13:27
5548 citiri
Ponta, de acord cu demisia parlamentarilor, "daca ii convinge Basescu" si pe cei din PDL (Video)
Foto: B1 Tv

Prim-ministrul Victor Ponta s-a declarat de acord cu demisia tuturor parlamentarilor, inclusiv a sa si a presedintelui Senatului Crin Antonescu, pentru organizarea de alegeri anticipate, "daca ii convinge Basescu" si pe parlamentarii PDL sa isi dea demisia.

Declaratiile premierului au fost facute in contextul in care presedintele Traian Basescu a afirmat, miercuri seara, ca este dispus sa-si dea demisia din functie pentru a se organiza alegeri prezidentiale odata cu alegerile europarlamentare din 2014, doar daca tot atunci au loc si alegerile parlamentare anticipate, dupa o demisie a celor 588 de parlamentari.

Basescu: Demisionez odata cu parlamentarii. Ponta nu a incalcat protocolul

"(...) Inseamna ca presedintele nu demisioneaza. Daca ii convinge presedintele Basescu pe parlamentarii PDL sa demisioneze, eu vreau alegeri parlamentare anticipate. (...) Presedintele a jucat tenis, hai sa zic si eu ceva care nu se poate", a spus Ponta, joi, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Iasi.

"N-a impus nimeni (alegeri prezidentiale devansate - n.red.) si am discutat rational. In cele din urma ratiunea va invinge", a explicat premierul, care a adaugat ca "mai e un lucru, si poate isi deschid mintile si inteleg si ei".

"In 2019, Romania va avea presedintia Uniunii Europene. Daca nu facem un mic decalaj de ciclu electoral, vom avea presedintia UE in campania electorala. Daca vreti sa ne facem de ras cand avem presedintia UE...", a punctat prim-ministrul.

Alegeri comasate: Care e miza combinarii prezidentialelor cu europarlamentarele

Acesta a precizat ca o decizie comuna privind alegerile prezidentiale va fi luata "dupa ce ne gandim putin", aratand insa ca el mizeaza totusi "pe ratiune", mentionand ca "domnul Blaga si domnul Boc nu gandesc, ei sunt doar contra".

"Sa zica PDL cand e bine, sa facem alegeri cand vor ei. (...) Putem sa le punem si in 2017 si tot nu castiga candidatul PDL care nu exista", a mai spus presedintele PSD.

Victor Ponta a afirmat ca la alegerile europarlamentare nu poate fi schimbata data, iar PSD si PNL sunt in doua grupuri diferite in Parlamentul European - cel socialist si cel liberal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Victor Ponta comasare alegeri, #Victor Ponta demisie parlamentari, #Victor Ponta prezidentiale europarlamentare, #comasare alegeri prezidentiale europarlamentare , #premier