Ponta, de 8 Martie: In Guvern, ca in familie, femeile se ocupa de munca, bani si dialog

Sambata, 08 Martie 2014, ora 13:50
3212 citiri
Ponta, de 8 Martie: In Guvern, ca in familie, femeile se ocupa de munca, bani si dialog
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta le-a transmis "La multi ani" doamnelor cu ocaziei zilei de 8 Martie, intr-un discurs tinut la Sala Palatului, in cadrul unei intalniri de lucru a femeilor din PSD.

Prim-ministrul a vorbit despre obiectivele pe care le are pentru anul 2014, sustinand ca are nevoie de confirmarea femeilor social-democrate pentru a le indeplini. El a afirmat ca isi doreste ca romancele sa traiasca intr-o tara mai linistita si mai armonioasa.

"Va urez ce este mai bun, liniste si capacitatea noastra de a redeveni din oameni politici oameni. Sa fim cei care vor sa traiasca alaturi de familie, de a-si creste copiii, de a sti ca o tanara care isi cauta de lucru chiar gaseste si ca o femeie care iese la pensie are o pensie corecta. Azi, de 8 Martie, imi doresc sa ne purtam asa cum ne-au invatat mamele noastre acasa si nu cum ne invata altii la televizor", a spus Ponta.

Premierul a vorbit si despre familia sa, dar si despre noul Guvern, in care multe ministere importante sunt conduse de femei, printre care si preferatul sau, cel al Sportului.

Mama lui Ponta: Am fost una dintre persoanele care l-au batut cel mai mult la cap sa faca USL-ul

"Am crescut intr-o familie in care femeile aveau majoritate absoluta, constitutionala as spune - mama si cele doua surori. Ma mai revoltam eu, dar faceam cum au stabilit ele, ca asa e normal intr-o casa.

Si la Guvern am ajuns la fel. De munca se ocupa o femeie, Rovana, de bani tot o femeie, Ioana, de dialog, cel mai important lucru, tot o femeie, Aurelia, si de ce iubesc eu cel mai tare, sportul, tot o femeie si cred ca e alegerea cea mai buna.

La partid la fel. (...) Niciun barbat n-a avut curaj sa candideze la Primaria Craiovei, atunci a candidat Olguta si a castigat. De cate ori va fi o munca grea de care barbatii se tem, sigur una dintre dvs. va avea curaj. Pentru asta va multumesc si apreciez enorm de faceti", a mai precizat seful PSD.

Premierul a enumerat obiectivele pentru anul 2014, subliniind importanta combaterii discriminarii fata de femei si a violentei domestice. "Suntem o societate care crede ca asta se intampla dintotdeauna, dar nu trebuie sa se mai intample niciodata", a mentionat premierul.

Ponta a spus ca isi doreste ca romanii sa traiasca intr-o tara mai linistita si armonioasa, mai ales pentru ca acestea sunt lucrurile pe care le primeste si el de la familia sa. Prim-ministrul a profitat de ocazie sa faca o gluma la adresa presedintelui Traian Basescu si a fostului partener de guvernare, Crin Antonescu.

"Ma intreaba lumea cum pot sa fiu atat de calm, de ce nu raspund cand sunt atacat de domnul Basescu si alti domni tot cu 'escu'. Dvs. nu ati fi pozitivi daca in fiecare dimineata cand bei cafeaua te uiti cu o domnisoara (fiica sa, Irina - n.red.) la 'Piratii'?", a spus Ponta.

Apoi, premierul le-a rugat pe sotia lui, Daciana Sarbu, fiica si mama lui sa vina alaturi de el pe scena, facand din nou o gluma, la finalul discursului, despre viitorul politic al sefului statului.

Fiica lui Ponta, suparata pe presa

"Irina a invatat sa citeasca si citeste titlurile mari de la televizor. Si a citit, pe o banda mare, galbena, 'Basescu spune ca Ponta nu stiu ce a facut'. A intrebat cine zice asa de tati, iar eu i-am raspuns: 'Cand vei fi suficient de mare, nimeni n-o sa mai stie cine a zis asa ceva'. La multi ani si chiar sunt un om fericit", si-a incheiat discursul Victor Ponta.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Victor Ponta femei PSD, #Victor Ponta Daciana, #Victor Ponta 8 Martie, #Victor Ponta fiica, #Victor Ponta familie , #Daciana Sarbu
Comentarii