Ponta: Dan Diaconescu ajuta PDL sa castige voturi, am informatii

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 22:10 5121 citiri
Foto: Realitatea Tv

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat ca fondatorul Partidului Poporului, Dan Diaconescu, ajuta PDL sa castige voturi, dar si ca patronul OTV "are in minte faptul ca are imunitate".

"Dan Diaconescu ajuta PDL in ceea ce inseamna luat procente de la USL. Nu sugerez, spun foarte clar. Am informatii in acest sens. Dar interesele politice nu sunt ilegale", a spus Victor Ponta, miercuri seara, la Realitatea Tv.

Premierul a mai afirmat ca Dan Diaconescu "are in minte faptul ca are imunitate" si ca nimeni "nu l-a intrebat si nici nu il va intreba nimeni pana la alegeri cum a folosit documente false, cum s-a prezentat cu o oferta falsa".

Victor Ponta: Dan Diaconescu, cea mai mare bataie de joc din cei 22 de ani de democratie (Video)

Ponta a amintit ca patronul OTV a mai fost arestat si ca are mai multe dosare, adaugand ca "daca am fi avut un sistem de justitie in Romania care sa functioneze, domnul Dan Diaconescu nu ar mai fi avut drept sa participe la licitatie".

Privatizarea Oltchim a esuat: Contractul cu Diaconescu, anulat

"Domnul Diaconescu a scris ca detine banii respectivi. (...) Am aflat ca nu ii detine si ca nu are niciun fel de legatura cu vreun mare investitor", a explicat Ponta, care a mentionat ca documentele bancare false au aparut dupa licitatia Oltchim.

Totodata, acesta a mai spus ca echipa de manageri cu care venea Dan Diaconescu era formata din fostul director al Oltchim Constantin Roibu, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu si din vicepreseidentele PDL Cristian Boureanu. In plus, Victor Ponta a precizat ca "cele 190 de informari ale SRI si SIE nu erau doar pentru mine, erau pentru prim-ministrul Emil Boc, prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu si pentru mine".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News