Ponta: Daca BPN sau CEx infirma decizia de inlocuire a lui Geoana, demisionez

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 08:20
2956 citiri
Ponta: Daca BPN sau CEx infirma decizia de inlocuire a lui Geoana, demisionez

Victor Ponta a declarat marti seara ca daca in cadrul unei viitoare sedinte a Biroului Permanent National sau a Comitetului Executiv National se va infirma decizia de inlocuire a lui Mircea Geoana de la sefia Senatului atunci va demisiona din functia de presedinte al PSD.

Ponta a precizat ca, in cadrul viitorului Comitet Executiv National al PSD, se va discuta cazul Geoana si a admis ca este posibil ca CEx sa infirme decizia initiala, caz in care va demisiona din functia de presedinte al PSD si va convoca congresul.

Acesta a fost intrebat daca la nivelul Biroului Permanent National al PSD este posibila schimbarea deciziei privind schimbarea lui Geoana de la Senat. "Eu nu cred ca este posibila pentru ca votul de ieri a fost 21 la 0. Dar daca se va intampla acest lucru, eu personal voi demisiona", a reiterat Ponta, intr-o interventie la B1Tv.

"Daca ceva i-am reprosat toti domnului Geoana cat a fost presedinte a fost faptul ca nu lua decizii si ca atunci cand le lua, peste o zi le schimba. Eu nu pot sa fac aceleasi greseli pentru ca voi avea acelasi rezultat. Deci nu poti sa iei o decizie in unanimitate si s-o schimbi", a adaugat Ponta.

Liderul social-democrat a explicat ca el este cel care are atributia de a convoca CEx-ul, care se intruneste lunar. "Probabil ca (...) acest Comitet Executiv a fost la sfarsitul lunii octombrie, la sfarsitul lunii noiembrie - 1 decembrie, oricum trebuie sa facem Comitet Executiv", a spus acesta.

"Pana cand, daca se va intampla ceva intr-un Comitet Executiv sau Congres al partidului, pana atunci eu sunt presedintele partidului si eu vorbesc in numele PSD. Ceilalti colegi au dreptul la opinii", s-a referit Ponta la declaratiile lui Adrian Nastase si Ion Iliescu.

Presedintele PSD s-a aratat deranjat ca Mircea Geoana vrea sa-si pastreze functia desi nu mai are sustinerea partidului si a comentat ca, daca el, in cariera sa politica, ar fi insistat sa-si tina functiile chiar daca formatiunea a decis altceva, atunci trebuia sa fie "dat afara". In acest context, Victor Ponta a admis ca Geoana poate fi sanctionat cu excluderea pentru incalcarea deciziilor PSD.

Adrian Nastase si Ion Iliescu au spus marti ca PSD a renuntat sa mai sustina efectuarea unei rocade intre Mircea Geoana si Titus Corlatean deoarece riscul ca PSD sa piarda functia era prea mare.

Victor Ponta a transmis ca PSD va persista pentru inlocuirea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului, cu Titus Corlatean, dar nu va da curs unei revocari a lui Geoana care ar duce la pierderea functiei de catre PSD.

Luni, surse din PSD au declarat ca partidul va renunta la revocarea din functie a presedintelui Senatului, Mircea Geoana pentru a fi inlocuit cu Titus Corlatean, dupa ce puterea a aratat ca il sprijina pe fostul lider PSD in functia detinuta.

"Am reusit sa dovedim ce ne-am propus, anume ca Geoana este sustinut de PDL, de uneperisti, ca este omul lor. Daca reuseam sa-l schimbam din functie (pe Geoana, n.r.) aveam un om fidel care sa ne ajute sa ne batem cu puterea, pe Titus (Corlatean, n.r.). Daca nu reuseam, pierdeam o functie care era deja pierduta pentru PSD, iar lumea a putut sa vada cine il sustine cu adevarat pe Geoana sa faca disidenta in partid", a declarat unul dintre liderii PSD.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Ponta Geoana demisionez, #Ponta inlocuire Geoana, #Ponta demisionez PSD , #Mircea Geoana