Ponta: Daca Basescu respinge propunerile, o pun pe EBa la Cultura si pe Blejnar la Buget

Marti, 05 August 2014, ora 20:26 4912 citiri

Prim-ministrul Victor Ponta i-a raspuns ironic presedintelui Traian Basescu, marti seara, spunand ca daca seful statului ii va respinge propunerile de ministri, atunci o va nominaliza pe Elena Basescu la Cultura si pe Sorin Blejnar la Buget.

"Ca sa il multumesc pe dl presedinte, o s-o propun pe EBa la Cultura si pe Sorin Blejnar la Buget - probabil ca astea sunt modelele de cultura si de stiinte ale bugetului pe care Traian Basescu le-a promovat in ultimii ani", a spus Ponta, intr-o interventie telefonica la B1 Tv.

Ulterior, premierul a precizat ca, daca Traian Basescu respinge propunerile pentru Cultura si Buget, respectiv Rozalia Biro si Claudiu Manda, va face alte nominalizari, pe care presedintele nu va putea sa le respinga, insa nu a spus pe cine ca propune.

"Nu m-am gandit, pentru ca Traian Basescu a mai mintit de atat de multe ori. Minte in general cand merge la televizor. Daca m-as lua dupa cate minciuni spune de cate ori merge la tv...", a mai afirmat Victor Ponta.

Basescu, despre ministrii lui Ponta la Cultura si Buget: In principiu ii resping

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca va respinge "in principiu" nominalizarile pentru ministrul Culturii si cel delegat pentru Buget, daca acestia nu vor fi retrasi pana miercuri.

"Voi avea o pozitie marti sau miercuri - pentru a-i da premierului un timp in care sa faca alte propuneri. Mai este o varianta: Poate cei doi isi dau seama ca este caciula prea mare pentru portofoliile acestea.

Astept pana maine (miercuri - n.red.). Daca Ponta nu vrea sa inteleaga ca un guvern nu poate sa aiba ministrul Bugetului un domn care s-a ocupat de Casa de Cultura a Studentilor si o doamna care nu intelege bine limba romana, va trebui sa am o reactie maine", a spus Traian Basescu, la o emisiune Evenimentul Zilei Live.

Intrebat daca ii respinge pe cei doi, presedintele a raspuns: "In principiu, da, dar poate acesti oameni nu vor sa fie respinsi si isi retrag ei candidaturile".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii