Ponta: Daca Autostrada Comarnic-Brasov nu e gata pana in 2016, nu mai candidez

Marti, 19 Februarie 2013, ora 09:273766 citiri
Ponta: Daca Autostrada Comarnic-Brasov nu e gata pana in 2016, nu mai candidez

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2016 daca pana la acea data autostrada Comarnic-Brasov nu va fi terminata.

"Pe 28 februarie, se anunta precalificarea pentru - nu e Comarnic-Brasov, probabil ca va fi Bucuresti-Brasov. Daca nu e gata pana in 2016 nu mai candidez. Am un fix cu Comarnic-Brasov si cu Pitesti-Craiova", a spus Victor Ponta, la Realitatea TV.

Referitor la autostrada Transilvania, el a spus ca lucrarile nu pot continua cu fonduri de la buget, ci doar printr-un parteneriat public-privat.

Potrivit prim-ministru, proiectul unei autostrazi Targu Mures-Iasi este foarte costisitor.

"Targu Mures-Iasi este o autostrada extrem importanta, marea problema este ca e foarte scumpa, fiindca trece peste munte si ca nu exista nici pe fonduri europene o solutie de finantare. Daca se gaseste o solutie de parteneriat public-privat, ar fi un lucru extraordinar sa unesti Transilvania cu Moldova la o suta dupa ce ne-am unit politic", a adaugat Ponta.

Tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov se compune din doua sectiuni: Comarnic-Predeal (in lungime de 36,2 km) si Predeal-Cristian (21,8 km).

Traseul va cuprinde 18 tuneluri, cu o lungime totala de 2.890 de metri, iar viteza de proiectare a autostrazii este intre 80 km pe ora si 120 de km pe ora.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News