Ponta, cuvinte grele la adresa lui Basescu: O persoana mizerabila, un impostor

Miercuri, 06 August 2014, ora 22:36
8759 citiri
Ponta, cuvinte grele la adresa lui Basescu: O persoana mizerabila, un impostor
Foto: Nasul TV

Premierul Victor Ponta a vorbit, miercuri seara, despre ruperea pactului de coabitare cu presedintele Traian Basescu, numindu-l pe acesta din urma "o persoana mizerabila".

"Am incercat sa fac diferenta dintre Traian Basescu, o persoana mizerabila din punct de vedere politic, si presedintele Traian Basesu. Ideea e sa departajam intre functie si persoana, oricat de mizerabil e Basescu", a declarat Victor Ponta, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Prim-ministru a spus ca pactul de coabitare a avut ca scop evitarea unei crize politice, astfel incat toate institutiile sa isi poata face datoria, si l-a acuzat pe seful statului ca in 2012, cand a avut loc referendumul de demitere a presedintelui, "i-a inselat pe liderii europeni, ca in 2012 multi l-au crezut pe el".

"Au fost nenumarate momente in care Basescu a folosit institutia prezidentiala impotriva intereselor publice. Ieri (marti - n.red.) a facut presiuni asupra justitiei cand se judeca un dosar important, spunea ca judecatorul trebuie sa dea o sentinta de condamnare", a precizat Ponta.

El a afirmat ca Traian Basescu "a scos pe gura porumbelul", marti, mentionand ca "institutia prezidentiala va redeveni o institutie a Romaniei, imediat dupa ce Basescu va pleca din functie in noiembrie".

Basescu: Daca fac publice toate inregistrarile cu Ponta, o sa vedeti o sluga

Intrebat ce urmari are ruperea pactului de coabitare, Victor Ponta a explicat: "Din punctul de vedere al Guvernului, al Parlamentului si al celorlaltor institutii in numele carora pot sa vorbesc, orice relatie institutionala cu Basescu ca persoana inceteaza, pentru ca Basescu, dincolo de faptul ca a fost demis in 2012 si tot a ramas in functie, Basescu se reprezinta pe el si pe familia sa infractionala, pentru ca face parte dintr-o familie infractionala si orice fel de declaratii face nu trebuiesc interpretate ca ale Romaniei".

Premierul a mai spus despre presedinte ca este "un impostor, un individ care minte, fura, isi bate joc de partenerii internationali si nationali".

"Transmit catre toti cei care si-au pus obrazul pentru Basescu in 2012 ca au fost manipulati de un individ care din asta a trait toata viata lui, din minciuna", a continuat Ponta.

Premierul a spus ca proiectul USL a fost de schimbare a intregului regim Basescu si ca oamenii vor sti ce sa aleaga la prezidentialele din toamna. "Eu am propus schimbarea totala a regimului Basescu, asta e alegerea pe care oamenii o vor face in noiembrie, dar de data asta votul nu va mai fi furat, cum s-a intamplat in 2012", a conchis Ponta.

Ponta a rupt pactul de coabitare la TV

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, ca pactul de coabitare cu presedintele Traian Basescu nu mai exista, numindu-l pe seful statului "nebun de tot". De asemenea, premierul i-a trimis o scrisoare sefului statului in acest sens.

Ponta a renuntat la pactul de coabitare: Basescu e nebun de tot!

Ponta i-a scris lui Basescu: Ati semnat pactul cu rea-credinta, nu-l mai consider valabil

"Iau act de faptul ca acel acord de colaborare institutionala nu mai exista si nu mai produce efecte", a spus Victor Ponta, intr-o interventie telefonica la Romania TV. Premierul a reactionat dupa ce presedintele a spus, marti, ca l-a pacalit cu pactul de coabitare.

Presedintia, reactie la scrisoarea premierului: Ponta spune minciuni intr-un document oficial

Potrivit unui comunicat remis de Administratia Prezidentiala ca raspuns la scrisoarea premierului, termenul "pacalit", invocat de Victor Ponta ca motiv al denuntarii pactului, nu a fost folosit de Traian Basescu, ci de jurnalistul Mircea Marian, moderatorul emisiunii Evenimentul Zilei Live la care seful statului a participat marti.

Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
#Ponta Basescu, #Ponta Basescu mizerabil, #Ponta Basescu coabitare , #Traian Basescu
Comentarii