Ponta: Congresul USL nu va stabili si un premier, ci doar candidatul la Presedintie

Sambata, 17 Mai 2014, ora 09:56 2411 citiri
Foto: Facebook/Victor Ponta

Presedintele PSD Victor Ponta, a declarat vineri, la Suceava, ca la congresul PSD nu se va stabili si viitorul premier, ci doar candidatul la Presedintie.

"Presedintele tarii, asa am zis noi, Crin Antonescu si cu mine, nu mai trebuie sa faca guverne. Ca nu ne place ca Traian Basescu facea guverne si zicea 'nu ma intereseaza cine a castigat alegerile eu il pun tot pe Boc'", a spus Ponta, sublinind ca doar alianta de guvernare va stabili premierul.

"Alianta de guvernare, care nu va fi niciodata doar PSD, ci o alianta si o majoritate parlamentara care sustine un guvern. Nu-i suficient sa te sustina presedintele ca sa fii prim-ministru. S-a vazut in cazul lui Boc sau al lui MRU ca a fost un esec", a spus Ponta, adaugand ca, in prezent, PSD nu are majoritate in Parlament.

"In 2016 poate va avea majoritate (n.r.-PSD). Azi nu are si, sincer sa fiu, nici nu mi-as dori. Nici daca ar avea majoritate PSD, n-as vrea sa guverneze singur. Eu as vrea, si cred ca dupa 26 asa se va intampla, sa guvernam asa cum ne-au votat oamenii, USL. Ca asa am candidat, ca USL si programul economic pe baza caruia am obtinut toate aceste rezultate foarte bune nu-i programul PSD. E programul USL", a spus Ponta.

Totodata, el a aratat ca peste tot pe unde s-a deplasat in aceasta campanie, prin tara, s-a intalnit cu primari si autoritati judetene de la PNL. "In cele mai multe zone sunt USL", a mai spus Ponta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News