Ponta: Conflictul cu Geoana a fost ca nu l-am numit pe el ministru de Externe, ci pe Aurescu

Sambata, 17 Ianuarie 2015, ora 23:52
6320 citiri
Ponta: Conflictul cu Geoana a fost ca nu l-am numit pe el ministru de Externe, ci pe Aurescu
Foto: Antena 3

Premierul Victor Ponta a dezvaluit de la ce a pornit conflictul sau cu fostul presedinte al PSD, Mircea Geoana.

"Conflictul cu Geoana a fost ca nu l-am numit pe el ministru de Externe si l-am numit pe dl. Bogdan Aurescu. S-a oferit sa ma sprijine din aceasta calitate si eu l-am preferat pe Bogdan Aurescu.

Am o parere foarte buna despre Bogdan Aurescu, trebuia sa fie ministru de mai mult timp. In orice context l-as prefera pe Aurescu, fara sa fie un lucru negativ la adresa lui Geoana", a explicat Ponta, intr-un interviu inregistrat difuzat de B1 Tv sambata seara.

Asul din maneca lui Geoana si Vanghelie pentru a da jos Guvernul Ponta (Video)

Mircea Geoana a fost exclus din PSD impreuna cu Marian Vanghelie si Dan Sova in primul Comitet Executiv organizat dupa pierderea alegerilor. De atunci, atat Geoana cat si Vanghelie au atacat conducerea partidului, mai ales pe Victor Ponta si Liviu Dragnea.

Geoana si-a anuntat, pe 6 ianuarie, intentia de a forma o noua constructie politica de stanga, un partid despre care sustine ca vrea sa fie "eliberat de minciuna, coruptie si impostura".

Saptamana aceasta Geoana a anuntat, la Realitatea TV, ca va lansa un nou proiect alaturi de Marian Vanghelie peste doua saptamani, un proiect despre care crede ca oamenii de stanga au nevoie, pentru ca PSD sa nu devina o forma irelevanta pe scena politica.

Geoana, despre Ponta si Dragnea: Poti minti, dar nu poti sa-i minti pe toti, de fiecare data

"Acest nou PSD este singurul raspuns pe care noi, oamenii de stanga, putem sa il dam astazi pentru a evita ca vechiul PSD sa nu devina o forma irelevanta in politica. (...) Dragii mei colegi din PSD, daca veti accepta in continuare amanarea unei analize obligatorii cu privire la cauzele profunde ale esecului de la prezidentiale, eu va spun, si este semnalul meu de alarma pe care vreau sa vi-l transmit, ca in fiecare saptamana pur si simplu legea gravitatiei in politica va exista o majoritate, care va face ca vechiul PSD cu actualul sa mearga in Opozitie.

Acest lucru poate fi modelat cu o singura conditie: sa avem curajul sa facem acest nou PSD si sa propunem noului presedinte care este deschis spre o coalitie de tip german", a declarat Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Ponta Geoana ministru Externe, #Ponta Geoana Aurescu, #conflict Ponta Geoana , #Mircea Geoana