Ponta conditioneaza indexarea pensiilor: Depinde daca Basescu promulga bugetul

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 18:38
1919 citiri
Ponta conditioneaza indexarea pensiilor: Depinde daca Basescu promulga bugetul
Foto: Gov.ro

Indexarea pensiilor din ianuarie anul viitor depinde doar de decizia presedintelui Traian Basescu de a promulga pana la acea data Legea bugetului asigurarilor sociale, a declarat premierul Victor Ponta, adaugand ca "este vorba si de veniturile pe care le obtinem", in contextul declaratiei lui Voinea.

"Daca presedintele promulga Legea bugetului asigurarilor sociale pana la 1 ianuarie, sigur ca da", a raspuns Ponta intrebat de presa daca pensiile vor putea fi indexate de la 1 ianuarie anul viitor.

La remarca jurnalistilor ca ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, nu era sigur de aceasta varianta, Ponta a continuat spunand ca "este vorba si de veniturile pe care le obtinem, dar eu cred...da, tine doar de decizia presedintelui de a promulga legea".

Daca se intarzie cu bugetul, pensiile majorate se vor plati retroactiv - ne asigura ministrul delegat

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, sustine ca prin promulgarea legii bugetului asigurarilor sociale pe 2014, fara promulgarea bugetului de stat, se creeaza o stiuatie fara precedent si nu se poate spune daca este posibila plata pensiilor majorate inca din prima luna a anului.

"Este o situatie fara precedent si juristii trebuie sa-si exprime opinia. Pensiile vor creste, dar cresterea va fi platita retroactiv daca nu intra in vigoare toate legile. Bugetul asigurarilor sociale primeste transferuri de la bugetul de stat", a spus Voinea, duminica.

Conform Legii bugetului asigurarilor sociale, pensiile trebuie sa fie indexate cu 3,76% de la 1 ianuarie 2014.

Ponta face un pas inapoi: Scumpeste doar benzina. Motorina mai incolo

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca bugetul nu a sosit la promulgare, ca se asteapta sa primeasca legea luni si ca o poate analiza, inainte de a lua o decizie, pana pe 29 decembrie, el precizand ca va promulga imediat bugetul asigurarilor sociale.

Parlamentul a adoptat, miercuri, bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2014.

Seful statului a precizat, in mai multe randuri, ca va respinge bugetul, in conditiile in care acesta contine cresterea accizei la carburant.

Luni, premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul intentioneaza sa aplice acciza de 7 eurocenti doar la benzina si sa amane introducerea acestei taxe la motorina pentru o perioada de trei luni, interval in care sa fie cautate solutii.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Victor Ponta indexare pensii, #Ponta plata pensii, #Ponta Basescu buget, #Ponta aprobare buget , #premier
Comentarii