Ponta comparat cu Ceausescu, dupa ce le-a dat studentilor minivacanta de alegeri

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 15:08
3911 citiri
Ponta comparat cu Ceausescu, dupa ce le-a dat studentilor minivacanta de alegeri
Foto: Adevarul

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu (PNL), a criticat decizia Guvernului de a le acorda studentilor doua zile libere, vineri si luni, pentru turul doi al alegerilor prezidentiale din 16 noiembrie, ca sa poata merge la vot in localitatile de domiciliu.

Robu a precizat ca aceasta masura este "o noua sfidare la adresa societatii romanesti, in mod special la adresa tineretului, la adresa studentimii, care, dupa multi ani de apatie paguboasa, indusa de forte oculte, tocmai a inceput sa arate ca II PASA".

"In plus, ea denota disperarea lui Victor Ponta si a PSD ca vor pierde alegerile prezidentiale si, odata cu ele, ca o consecinta fireasca, intreaga putere", a scris pe Facebook Nicolae Robu.

Edilul a mentionat ca "este rusinos si, totodata, trist, ca la 25 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989, sa asistam la reeditarea uneia din masurile luate atunci de Ceausescu si regimul lui".

Primarul a spus ca, in calitate de profesor universitar, isi exprima speranta si increderea ca studentii din Romania "vor fi consecventi in a demonstra ca doresc sa-si spuna cuvantul asupra viitorului tarii lor si, implicit, al lor, ca indivizi si ca vor respinge oferta otravita de zile libere, imbietoare la drumetii si distractii, optand sa participe la vot, in numar cat mai mare, duminica, 16.11.2014, fie ramanand in centrele universitare in care studiaza, fie acasa, alaturi de familiile lor, mobilizandu-i si pe cei apropiati sa-si exercite acest drept democratic fundamental".

Doua zile libere pentru turul doi al prezidentialelor

Nemultumirea liberalului vine dupa ce premierul si candidatul PSD la presedintie Victor Ponta a anuntat ca studentii vor avea liber vineri, 14 noiembrie, si luni, 17 noiembrie, pentru a putea merge sa voteze in localitatile de domiciliu, cu toate ca pot face acest lucru si la orice sectie din orasele in care se afla, pe listele suplimentare.

Alegeri prezidentiale 2014: Ponta le da studentilor minivacanta de alegeri

"Astazi (marti - n.red.) adoptam hotararea de guvern, la propunerea Ministerului Educatiei, prin care zilele de luni si vineri sunt libere pentru studenti, in asa fel incat, daca merg acasa, voteaza acasa, daca raman aici, sa ne organizam bine si sa nu fie niciun fel de coada si aglomeratie", a declarat Victor Ponta in sedinta de guvern.

Initiativa a venit luni din partea ministrului Educatiei Remus Pricopie, care a propus Guvernului ca studentii romani sa aiba liber vineri si luni, pentru a putea merge in localitatea de domiciuliu sa voteze pe listele obisnuite, nu pe cele suplimentare pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale, de pe 16 noiembrie.

Alegeri prezidentiale 2014 Liber pentru studenti ca sa voteze la ei acasa

Decizia vine dupa ce, la primul tur al alegerilor, foarte multi studenti s-au plans de faptul ca nu au reusit sa voteze si au criticat proasta organizare a alegerilor prezidentiale.

AFP: Studentii romani in ziua votului, intre dezamagire si clatite

D.T.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#primar Timisoara Ponta, #Robu Timisoara liber studenti, #liber studenti alegeri , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014