Ponta: Comisia pentru terenul lui Basescu, prioritatea USL. Apel catre toate institutiile

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 13:37 6362 citiri
Foto: victorponta.ro

Prima pe lista de prioritati a USL este Comisia Calarasi privind terenul achizitionat de presedintele Traian Basescu in comuna Nana, a anuntat premierul Victor Ponta in cadrul conferintei comune de luni cu presedintele PNL, Crin Antonescu.

"Prin comisia parlamentara pentru terenul de la Nana, toate institutiile sa puna la dispozitie orice informatie privind achizitionarea de catre presedintele Basescu a terenului de la Nana", a cerut premierul Ponta, abia ulterior pomenind de calendarul cu obiective parlamentare a majoritatii USL.

In acest pachet de prioritati parlamentare si guvernamentale, premierul a enumerat mai multe legi care vor intra pe ordinea Parlamentului.

"Parlamentul trebuie sa revoteze legile blocate de presedintele Basescu si care afecteaza viata tuturor: Legea de cumparare a terenurilor, legea privind energia regenerabila, legea privind parteneriatul public privat, legea minelor, si legea privind garantarea dreptului la libera exprimare in presa, dar si-n general", a aratat premierul Victor Ponta.

Basescu, despre Comisia Calarasi: Ponta si tata socru' folosesc Parlamentul ca pe o maciuca politica

Dupa ce fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu, Ioana Basescu, a cumparat un teren de aproape 300 de hectare in judetul Calarasi, cu ajutorul unui credit de un milion de euro de la CEC Bank, Ponta a anuntat constituirea unei comisii de ancheta.

Rolul acesteia va fi sa cerceteze modul in care "persoane ale statului s-au implicat in achizitionarea unor terenuri de catre persoane private".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News