Ponta comenteaza demisia lui Morar: Un gest normal

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 14:25
3035 citiri
Ponta comenteaza demisia lui Morar: Un gest normal

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca demisia lui Daniel Morar de la Parchetul General este "un gest normal". El si-a manifestat disponibilitatea de a "colabora" cu CSM pentru rezolvarea situatiei de la Parchet.

"Primul-ministru Victor Ponta, in calitate de ministru al Justitiei, considera ca anuntul facut de domnul Daniel Morar este un gest normal, tinand cont de lipsa unei prevederi legale care sa asigure statutul sau de conducere a Ministerului Public. Aceasta situatie era de natura sa pericliteze grav activitatea institutiei si sa creeze un blocaj cu efecte institutionale profund negative", se afirma intr-un comunicat de presa al Guvernului, remis Ziare.com.

Daniel Morar pleaca de la Parchetul General: Am venit sa rezolv probleme, nu sa creez unele

In continuarea, Victor Ponta isi exprima "disponibilitatea de a colabora de urgenta cu CSM pentru rezolvarea situatiei de la conducerea Parchetului General, in asa fel incat sa se asigure stabilitatea acestei institutii importante a statului".

Vineri, Daniel Morar a anuntat ca a cerut CSM sa revoce detasarea lui in functia de procuror general interimar.

"Am aflat ca sunt pe cale sa generez o mare problema constitutionala", a comentat Morar declaratiile facute de premier, dar si de presedintele Traian Basescu joi seara.

Ponta: Morar incearca sa conduca o greva a procurorilor din DNA

"Am decis sa pun capat carierei mele in fruntea Ministerului Public", a anuntat el, transmitandu-le procurorilor alaturi de care a lucrat, dar si judecatorilor, care au participat la batalia anticoruptie data in ultimii ani de catre magistrati ca le este "profund recunoscator" si ca le cere "sa pastreze aceeasi atitudine" in continuare.

De asemenea, Daniel Morar a cerut Comisiei Europene "sa manifeste aceleasi standarde de exigenta, aceleasi criterii ca si pana acum".

Justificarea lui Ponta pentru procurori: Am constatat marti seara ca Parchetul este mosia lui Morar

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, ca Daniel Morar "incearca sa conduca o greva" la DNA. De altfel, el a si-a justificat propunerile controversate de procurori-sef prin faptul ca Parchetul a devenit "mosia si monopolul" lui Daniel Morar, care dispune asupra numirilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta Daniel Morar, #Damiel Morar demisie procuror, #Victor Ponta CSM , #premier
Comentarii
Poza Kim Jong II Pon Ta
Kim Jong II Pon Ta
rank 5
Normal nene, dar străin ție! Tu ești capabil de ceva normal?