Ponta: Clientii PDL cer 1 miliard de lei - Va rezista Ungureanu presiunilor?

Duminica, 01 Aprilie 2012, ora 17:37
1401 citiri
Ponta: Clientii PDL cer 1 miliard de lei - Va rezista Ungureanu presiunilor?
Foto: Romania TV

Copresedintele USL Victor Ponta a anuntat ca, incepand cu 1 aprilie, Romania este oficial in recesiune si a remarcat, in context, ca asteapta cu interes sa vada daca premierul Ungureanu "va rezista presiunilor politice facute de clientii PDL", care cer un miliard de lei de la buget.

"Desi este 1 aprilie, as prefera sa fie o gluma, dar nu este deloc o gluma. Este o realitate foarte trista. De astazi, in mod oficial Romania este in recesiune. (...) Sigur, o sa ni se spuna ca este vorba de o recesiune tehnica. Este o realitate economica, influentata categoric si de situatia internationala, dar si de inconsecventa si lipsa de strategie economica a guverarii", a explicat liderul PSD.

In acest context, Ponta a aratat ca asteapta cu interes sedinta de guvern de marti, pentru a vedea daca premierul Ungureanu va ceda "presiunilor politice" venite din partea "clientilor" PDL.

"Sa vedem daca domnul Ungureanu va rezista sau nu marti la presiunile politice venite de la clientii politici din teritoriu de a da aproape 1 miliard (de lei, n.r.) din banii publici - bani care nu exista in acest moment si nici nu sunt sanse sa ii avem in viitor - de a-i da pentru campania locala a primarilor si presedintilor de consilii judetene PDL", a declarat Ponta.

Copresedintele USL Victor Ponta i-a transmis duminica o noua scrisoare premierului Mihai Razvan Ungureanu, in care ii solicita sa nu aprobe o hotarare de guvern prin care sa aloce fonduri primariilor PDL, in caz contrat Uniunea fiind dispusa sa atace decizia, inclusiv prin plangeri penale.

"Am luat act de relatarile din presa centrala, conform carora in viitoare sedinta de Guvern ar urma sa fie aprobata HG privind alocarea de fonduri catre primariile PDL, din Fondul de rezerva al Guvernului. Va reamintesc apelul facut de USL de a nu ceda santajului exercitat de liderii PDL asupra dvs! Sunteti premierul Romaniei, nu al unei clientele si al unui grup infractional.

Daca acceptati presiunile de a aloca discretionar si pe criterii politicianiste fonduri pentru clientela PDL, veti deveni complice cu aceasta!", i-a scris Ponta lui Ungureanu.

"Asa cum am afirmat in nenumarate ocazii, aveti sanse de a pune capat unei practici incorecte, prin care nu atat primarii, dar mai ales cetatenii sunt tratati discriminatoriu, in functie de optiunile politice si nu de nevoile comunitatilor pe care le conduc sau din care fac parte.

Domnule Ungureanu, nu repetati greselile predecesorului dumneavoastra. Aveti obligatia, prin functia pe care o detineti, sa puneti capat unor metode de a guverna care au facut un imens rau Romaniei si romanilor", s-a mai adresat liderul PSD premierului.

Victor Ponta a subliniat ca Uniunea Social Liberala isi rezerva dreptul de a folosi "orice mijloc legal pentru a sanctiona un astfel de derapaj, fiind dispusa sa mearga pana la depunerea de plangeri penale impotriva celor responsabili".

"Urmeaza o perioada dificila, iar bugetul public trebuie administrat corect, pentru obiective de interes national. Traversam vremuri in care lumea asteapta mai multa decenta si solidaritate. Avem nevoie ca Guvernul sa nu mai fie sursa raului, a coruptiei si a politizarii care au facut atat de mult rau Romaniei in ultimii ani", a mai subliniat Ponta.

Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Centrul de cercetare economică și de afaceri din Londra anunța, anul trecut, că China va avea într-adevăr cea mai mare economie a lumii, dar există o alță țară care amenință...
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos a dezvăluit recent cea mai nouă restructurare a aplicației sale, cu scopul de a optimiza experiența de streaming audio. Noua versiune a aplicației Sonos le permite utilizatorilor să...
#Victor Ponta scrisoare Ungureanu, #Victor Ponta recesiune , #USL
Comentarii