Ponta, catre ICR: Acum vreti sa ramaneti sub presedinte sau e mai bine la Senat?

Marti, 10 Iulie 2012, ora 13:15
4355 citiri
Ponta, catre ICR: Acum vreti sa ramaneti sub presedinte sau e mai bine la Senat?
Foto: Day Life

Premierul Victor Ponta a reluat, luni seara, subiectul trecerii ICR in subordinea Senatului. Prim-ministrul i-a intrebat public pe reprezentantii Institutului in subordinea carei institutii vor sa ramana: presedintia lui Antonescu sau Senatul lui Petru Filip.

Dupa ce magistratii CRR au decis ca suspendarea lui Traian Basescu este constitutionala, iar interimatul asigurat de Crin Antonescu este justificat, Ponta a schimbat tonul atunci cand a venit vorba de Institutul Cultural Roman.

CCR a decis: Basescu este suspendat legal - Antonescu, presedinte interimar

"As vrea sa-i intreb pe cei de la ICR daca considera ca trebuie sa ramana sub presedintele Romaniei acum. Sau o sa considere ca e mai bine la Senat? Vorbesc serios, sunt gata sa le respect decizia. De aia e bine niciodata sa nu crezi ca daca te legi de un Traian Basescu nemuritor vei ramane pe viata", a declarat Ponta, luni seara, intr-o conferinta de presa.

Institutul Cultural Roman trece de sub autoritatea lui Basescu la Parlament

PDL cere demisia lui Ponta

In replica, senatorul PDL Radu F. Alexandru i-a cerut marti lui Victor Ponta sa demisioneze in. pedelistul catalogand aceste declaratii drept ,"descalificanet".

"Luni seara, la ora 23, in conferinta extraordinara de presa organizata imediat dupa pronuntarea decizilor Curtii Constitutionale, premierul Victor Ponta a considerat potrivit ca, la doar cateva minute dupa ce Crin Antonescu a fost desemnat presedinte interimar al Romaniei, sa-i intrebe '...pe cei de la ICR daca considera ca trebuie sa ramana sub presedintele Romaniei acum. Sau o sa considere ca e mai bine la Senat? Vorbesc serios, sunt gata sa le respect decizia"", transmite senatorul intr-un comunicat de presa.

"De la adoptarea Ordonantei de Urgenta nr. 27/2012, din 13 iunie, prin care ICR a fost trecut de sub autoritatea presedintelui in subordinea Senatului, "cei de ICR", alaturi de care mii de oameni din toata tara au protestat public impotriva unui act abuziv, care nu se justifica prin nimic decat prin resentimentele si spiritul de vendeta pe care liderii USL le nutresc fata de toti cei care si-au exprimat puncte de vedere critice la adresa lor", a precizat democrat-liberalul.

Radu F. Alexandru adaugat ca "niciodata" prim-ministru nu a dat vreun semn ca aude aceste proteste, iar acum cu "ranjetul pe fata" ii intreaba pe cei de la ICR daca sunt dispusi "sa se dea pe mana" lui Crin Antonescu.

"Niciodata pana acum premierul Victor Ponta nu a dat vreun semn ca aude, ca este pus pe ganduri de aceste proteste. Astazi, cu ranjetul pe fata al unui om care nu rateaza ocazia sa probeze un ingrijorator infantilism politic, premierul Victor Ponta afiseaza generozitatea senioriala a celui care nu are alta dorinta decat de a fi pe placul celor care conduc una dintre cele mai prestigioase institutii culturale: ICR, intrebandu-i daca sunt dispusi sa se dea pe mana unui om, Crin Antonescu, care, la randul lui, nu si-a ascuns furia si aversiunea fata de personalitatile din fruntea Institutului", a sustinut senatorul PDL.

"Domnule prim-ministru Victor Ponta, ati depasit orice limita! Daca mai aveti o urma de luciditate si de bun-simt, realizati raul pe care il faceti zi de zi Tarii si dati-va demisia!", a conchis Radu F. Alexandru.

Scandalul ICR

Ordonanta prin care Guvernul a trecut ICR in subordinea Senatului a fost adoptata la 13 iunie. Conform ordonantei de urgenta, conducerea operativa a institutului va fi asigurata de un presedinte, cu rang de secretar de stat, ajutat de doi vicepresedinti, numiti si revocati in/din functie de plenul Senatului, cu votul majoritatii senatorilor prezenti, la propunerea Biroului Permanent al Senatului. Mandatul vicepresedintilor va fi de patru ani, cu posibilitatea reinnoirii.

Presedintele Institutului Cultural Roman, Horia Patapievici, a contestat aceasta masura la CCR si a amenintat ca, in situatia in care magistratii vor decide ca este constitutionala ordonanta prin care plenul Senatului va numi atat conducerea operativa a institutului, cat si membrii Consiliului de conducere, toata conducerea isi va prezenta demisia.

Patapievici ameninta cu demisia in bloc a conducerii ICR

Premierul Victor Ponta a declarat, recent, ca "unii dintre cei care au fost pe la ICR" se ocupa acum de atacurile impotriva sa.

"Nu am inteles de ce (ICR - n.red.) trebuie sa fie numai la presedintele Basescu sau mai bine zis am inteles - ca vedeti ca unii din cei care au fost pe la ICR se ocupa acum de atacurile impotriva mea - dar cred ca e cel mai transparent loc deoarece sunt reprezentate toate fortele politice si e vorba de bani publici", a spus Ponta, la mijlocul lunii iunie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Ponta premier ICR Senat, #Ponta ICR presedinte Senat , #premier