Ponta, candidatul PSD la prezidentiale. Daca nu, Sorin Oprescu - sondaj

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 10:43
3238 citiri
Ponta, candidatul PSD la prezidentiale. Daca nu, Sorin Oprescu - sondaj

Presedintele PSD, Victor Ponta, va fi candidatul partidului la alegerile prezidentiale din luna noiembrie, sunt de parere cei care au raspuns unui sondaj online realizat de Ziare.com.

Astfel, potrivit rezultatelor sondajului, putin mai mult de o treime - 34,98 la suta - dintre respondenti considera ca prim-ministrul va fi candidatul social-democratilor la alegerile prezidentiale.

Aproape un sfert - 23,94 la suta - dintre votanti au raspuns insa ca nu stiu sau nu ii intereseaza cine va fi candidatul PSD pentru Cotroceni.

Urmatorul politician in preferintele respondentilor este primarul Capitalei, Sorin Oprescu, pentru care au optat 12,66 la suta dintre acestia. Fostul liberal Calin Popescu Tariceanu ii urmeaza, fiind indicat de 10,56 la suta dintre cei care au raspuns sondajului.

Mai sunt 8 luni pana aflam viitorul presedinte: Cine va fi candidatul PSD? - Sondaj Ziare.com

Singurul nume din PSD de pe lista, cu exceptia lui Victor Ponta, Mircea Geoana, a fost indicat de 5,91 la suta dintre respondenti, in timp ce 5,19 la suta dintre ei sunt de parere ca din partea social-democratilor va candida cineva din afara partidului.

Totodata, 3,99 dintre votanti considera ca guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, este cel care va candida din partea PSD la alegerile prezidentiale, in timp ce un alt nume din randurile social-democratilor a fost indicat de 2,77 la suta dintre respondenti.

Sondajul a fost realizat in perioada 15-18 martie, iar la el au raspuns 3.759 de persoane.

Ponta, despre prezidentiale: In partea cealalta e limpede, va candida doamna Udrea

Presedintele PSD, Victor Ponta, a spus luni ca cel care se va situa mai bine in sondaje dupa alegerile europarlamentare din 25 mai va fi candidatul sustinut de social-democrati in lupta pentru Cotroceni.

"Sunt mai multi oameni, am spus-o de mai multe ori, sunt oameni care in urma sondajelor rezulta ca i-ar vota romanii ca presedinte, iar cine va fi mai bine plasat dupa 25 mai in sondaje, acela va fi candidat", a spus Victor Ponta.

Ponta, detalii despre prezidentiabilul PSD: Acela va fi candidat!

Prim-ministrul este cel mai bine clasat social-democrat in sondajele de opinie, in ce priveste cursa pentru Cotroceni. In plus, potrivit unui studiu realizat recent de INSCOP, Victor Ponta ar iesi castigator intr-o eventuala confruntare din turul al doilea atat cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis, cat si cu presedintele PNL, Crin Antonescu.

De asemenea, presedinetele PSD a spus, pe 10 martie, ca exista 49 la suta sanse sa candideze pentru Palatul Cotroceni, explicand ca, daca ar castiga alegerile, ar numi un premier de la un alt partid decat PSD.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#candidat PSD prezidentiale, #Ponta candidat PSD prezidentiale, #Tariceanu candidat PSD prezidentiale, #Geoana candidat PSD prezidentiale, #Oprescu candidat PSD prezidentiale, #Isarescu candidat PSD prezidentiale , #PSD