Ponta, calaul lui Geoana: Eu l-am propus pentru excludere

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 21:176485 citiri
Ponta, calaul lui Geoana: Eu l-am propus pentru excludere
Foto: Arhiva

Victor Ponta a recunoscut, joi seara, dupa sedinta CExN, ca el a fost cel care l-a propus pe Mircea Geoana pentru excluderea din partid.

"Am avut o discutie legata de echipa cu care mergem mai departe. Tocmai pentru ca e o perioada dificila dupa scrutinul prezidential, e nevoie de o echipa de conducere care sa fie cu adevarat unita si care aiba un proiect comun.

Din acest punct de vedere au fost trei colegi pe care nu doar eu - ca daca era vorba doar de mine, lucrurile erau mult mai simple -, ci majoritatea colegilor din CExN, cu doua voturi 'impotriva', au considerat ca trebuie sa ne despartim drumurile", a spus Ponta.

Intrebat de ziaristi daca el a facut propunerea de excludere in cazul lui Mircea Geoana, liderul PSD a raspuns afirmativ: "Asa este, eu l-am propus, imi asum aceasta propunere". A refuzat insa sa expuna motivele acestei excluderi, spunand doar ca in cadrul sedintei s-a decis ca "e momentul in care fiecare trebuie sa mearga pe drumul lui".

Victor Ponta: Nu ma tem de ruperea partidului. Am oferit retragerea mea

Seful Guvernului a tinut insa sa mentioneze ca de vina pentru pierderea alegerilor nu sunt cei trei exclusi: Mircea Geoana, Marian Vanghelie si Dan Sova. "Cum sa spun eu ca e de vina Geoana sau Vanghelie pentru faptul ca am pierdut eu? Am vorbit despre viitor aici si despre faptul ca o echipa trebuie sa fie coeziva ca sa aiba o sansa sa reziste", a spus el.

Ponta, legat de o viitoare candidatura: Nu vreau sa incurc!

Legat de Marian Vanghelie, a spus ca nu are ce sa-i reproseze, mentionand doar ca "avem conceptii si drumuri diferite".

Ziua deciziilor la PSD: Geoana, Vanghelie si Sova au fost exclusi LIVE

In ceea ce-l priveste pe Sova, Victor Ponta a spus ca acesta a fost acuzat de "prea mult entuziasm", aratand ca este convins ca va ramane alaturi de PSD, cel putin in grupul senatorial.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News