Ponta: Basescu trage azi o petrecere, dar el nu e cu NATO, e cu petrecerile de dupa (Video)

Luni, 31 Martie 2014, ora 11:31 5351 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca seful statului, Traian Basescu, "trage" azi o petrecere ca sa aniverseze zece ani de la aderarea la NATO, desi meritul pentru acest lucru apartine fostilor presedinti Constantinescu si Iliescu si fostului premier Adrian Nastase.

"Vreau sa spun, pentru ca toata lumea aniverseaza zece ani de la intrarea in NATO, eu cred ca ar trebui sa aniverseze cei care au un merit pentru intrarea noastra in NATO: presedintele Constantinescu, premierii de atunci, presedintele Iliescu, prim-ministrul Adrian Nastase.

Ei sunt cei care ne-au adus in NATO, ca sa traga o petrecere azi presedintele Basescu, care nu are nicio legatura, bineinteles, cu NATO. El e cu petrecerile de dupa", a spus Ponta in debutul sedintei BPN al PSD, la care presa a avut acces.

El a facut apel la a nu se uita cine sunt cei care au avut viziunea corecta de a aduce Romania in NATO.

"Slava Domnului ca cei care au condus Romania dupa '97, '98 si pana in 2003 au reusit sa ia aceasta decizie fundamentala pentru Romania. Si acum, cand sarbatorim zece ani de NATO, sa nu uitam totusi cine ne-a adus in NATO.

S-ar putea sa credem ca cei care dau azi cu sampanie sunt cei care ne-au adus si nu e asa. Nu putem decat sa le multumim celor care au avut atunci aceasta vizune corecta", a spus Ponta.

Ceremonia organizata cu prilejul aniversarii a 10 ani de la aderarea Romaniei la Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), la Palatul Cotroceni, a inceput, luni, in prezenta presedintelui Traian Basescu si a fostilor sefi de stat Ion Iliescu si Emil Constantinescu.

Evenimentul a debutat cu un ceremonial de prezentare a steagului Romaniei si cel al NATO, precum si cu intonarea imnului national al Romaniei si cel al Aliantei Nord Atlantice.

La eveniment participa cateva zeci de reprezentanti ai Armatei, membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, directorul SRI, George Maior, presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, directorul STS, Marcel Opris, seful Politiei Romane, Petre Toba, precum si ministrii de Interne, Gabriel Oprea, si al Apararii, Mircea Dusa.

Premierul Ponta nu participa la eveniment, invocand faptul ca are treaba la Guvern si la Parlament.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News