Ponta: Basescu se poate caza in vila din Gogol, dar dureaza pana muta blugii si pestele de cristal

Marti, 02 Iunie 2015, ora 20:13 4487 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu este in curs de mutare in vila RA-APPS de pe strada Gogol, dar dureaza pana cand acesta isi muta "blugii, pestele de cristal, leul si toate celelalte", asa cum se intampla la orice om "cu agoniseala mare", a afirmat premierul Victor Ponta.

El a precizat ca reprezentantii Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) l-au informat ca reparatiile la aceasta vila sunt finalizate.

"Inteleg ca se muta, dar, ca la orice om cu agoniseala mare, dureaza. Va dati seama cat a strans el, pana muta blugii, pana muta toate, pestele de cristal, leul si toate celelalte, dureaza. RA-APPS - i-am intrebat doar - mi-a spus ca si-a terminat treaba la resedinta din Gogol, 2. Acum, muta omul'", a spus Ponta.

In luna februarie, Guvernul a decis ca vila RA-APPS din cartierul Primaverii in care a locuit pana in acest an Mioara Roman, fosta sotie a lui Petre Roman, sa ii fie atribuita fostului presedinte Traian Basescu spre utilizare ca resedinta.

Basescu nu s-a mutut insa imediat, deoarece imobilul necesita unele reparatii si lucrari de renovare.

Legea stabileste ca persoanele care au avut calitatea de sef al statului roman beneficiaza pe durata vietii de folosinta gratuita a unei locuinte de protocol, cu destinatia de resedinta, care cuprinde si un spatiu cu destinatia de cabinet de lucru, incadrat cu un post de consilier si un post de secretar, de o indemnizatie lunara in cuantum egal cu 75% din indemnizatia acordata presedintelui in exerciti, de paza si protectie, precum si de folosinta gratuita a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protectie si Paza.

Legea mai prevede ca locuinta de protocol nu poate fi resedinta pe care titularul a avut-o ca presedinte in functie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com