Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta: Basescu nu m-a lasat la Bruxelles pentru ca are de platit acolo datorii (Video)

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 12:04
4798 citiri
Ponta: Basescu nu m-a lasat la Bruxelles pentru ca are de platit acolo datorii (Video)

Premierul Victor Ponta l-a acuzat, luni, pe presedintele Traian Basescu ca l-a impiedicat sa mearga la Consiliul European de la Bruxelles pentru ca "are datorii de platit catre prietenii lui".

Ponta a comentat, din nou, subiectul folosirii dreptului de veto de catre Romania la reuniunea de joi a Consiliului European, in care se va dezbate bugetul european pentru perioada 2014-2020.

"Domnul Basescu are de ales: ori se bate pentru Romania, ori pentru scaunul lui. Asta are de ales joi. (...) De ce nu m-a lasat Basescu sa ma duc la Bruxelles? El are datorii de platit acolo. Nu se poate sa mearga Traian Basescu la Bruxelles si sa zica 'Nu ma intereseaza ca Romania nu mai primeste bani pentru coeziune, ma intereseaza sa nu ii supar eu pe cei care m-au ajutat in vara sa raman presedinte impotriva a 7,4 milioane de romani. In final, despre asta este vorba", a declarat Victor Ponta.

Basescu, despre declaratiile lui Ponta: Iresponsabile si antieuropene (Video)

Premierul a spus ca s-a inteles cu presedintele Basescu ca propunerea de reducere a bugetului european este "inacceptabila", prin urmare nu exista un alt "instrument in afara dreptului de veto" pentru a bloca aceasta initiativa.

Razboiul declaratiilor: Ponta ii raspunde lui Basescu - Dezinformeaza, e in campania electorala

"S-a discutat foarte clar, a spus si domnia sa, acum sper sa-si aminteasca sau sa scoata stenogramele, ca propunerea dlui Van Rompuy este inacceptabila pentru Romania. Inaceptabila ce inseamna? Inseamna ca folosesti instrumentul prevazut in tratat, asta inseamna, ca te opui. Ce alta solutie inteligenta are domnul Basescu?

Inacceptabila ce inseamna? Ca sa traducem si sa inteleaga si dl Basescu, ce inseamna inacceptabila? Inseamna ca folosesti instrumentul prevazut de tratat si folosit de Romania in primavara, atunci cand a fost vorba de Serbia, 26 de tari au spus sa se inceapa negocierile, Romania a spus ca este inacceptabil si nu au inceput pana cand Romania si Serbia n-au incheiat un acord separat pentru protectia minoritatilor. Acum ce facem, ne invartim in jurul cozii cu cuvintele? Ce inseamna inacceptabil? Ca te opui, asta inseamna", a sustinut Ponta.

Ponta: Basescu habar nu avea ce s-a negociat

Pe de alta parte, desi condamna declaratiile lui Traian Basescu, Ponta spune ca expertii sai de la Guvern l-au invatat ce sa spuna.

"Maine avem in sedinta Guvernului pozitia finala a Romaniei, dar va anunt ca in aceste zile toti secretarii de stat, consilierii mei, toti expertii guvernamentali care au lucrat in aceasta perioada au fost la Cotroceni si l-au invatat pe presedinte ce sa spuna, ca domnia sa nu stie, habar nu avea ce s-a negociat si care sunt...", a mai spus premierul.

Premierul a adaugat ca Traian Basescu seamana cu Nicolae Ceausescu.

"Povestea asta ca el stie mai bine decat romanii ce e de facut a mai spus-o cineva inainte de '89", a concluzionat Ponta.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Victor Ponta Basescu Bruxelles, #Victor Ponta buget UE, #Victor Ponta Consiliul European , #Traian Basescu