Ponta: Basescu, implicat in retragerea lui Antonescu. Nu stiu daca e definitiva

Duminica, 01 Iunie 2014, ora 19:48
6461 citiri
Ponta: Basescu, implicat in retragerea lui Antonescu. Nu stiu daca e definitiva
Foto: Arhiva

Prim-ministrul Victor Ponta este de parere ca presedintele Traian Basescu sta in spatele retragerii lui Crin Antonescu din cursa pentru alegerile prezidentiale.

"Nu stiu daca e chiar asa definitiva aceasta retragere, nimic nu e definitiv in politica, cel putin in perioada asta. Ma uit ca i s-a pregatit acest lucru si nu de catre noi, ci de catre cei pe care i-a crezut apropiati.

Era o chestiune lucrata si era evident ca la un moment dat ori se retrage, ori va fi retras", a spus Victor Ponta, duminica seara, intr-o interventie telefonica la Romania Tv.

Intrebat daca Traian Basescu a fost implicat in retragerea lui Crin Antonescu, presedintele PSD a raspuns: "Categoric, da".

"Si in continuare cred ca, din pacate, Crin Antonescu a fost doar intoxicat si manipulat. In toamna anului trecut i-am vazut sfatuitorii si i-am zis ca sunt mercenari de profesie", a explicat Ponta.

Antonescu: Nu mai candidez la presedintie, desi sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar avea

De asemenea, intrebat daca Crin Antonescu ar fi fost santajat pentru a renunta la candidatura, premierul a raspuns: "Nu cred asta".

"E un om impulsiv si, din momentul in care acei profesionisti au stiut ce sa ii toarne in ureche, pana la urma s-a intamplat", a subliniat Victor Ponta.

De asemenea, acesta a mentionat ca nu il sperie o eventuala confruntare la alegerile prezidentiale cu Klaus Iohannis, adaugand ca acesta este "un om creat in laborator", care "nu poate sa primeasca voturi": "Traian Basescu nu e un om creat in laborator, doar s-a lipit pe structurile Securitatii".

"Pe noi nu ne grabeste nimic si nimeni ca, pana in septembrie, sa decidem cine va fi candidatul. E prematur sa incepem iarasi sondaje. O vom face in perioada imediat urmatoare, pentru noi", a mai afirmat prim-ministrul.

Reactia lui Ponta la anuntul facut de Antonescu: Sunt suparat pe mine...

Presedintele PNL Crin Antonescu si-a anuntat sambata deciza de a nu candida la Presedintia Romaniei si de a sprijini desemnarea unui candidat acceptat de toate fortele de dreapta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta Basescu retragere Antonescu, #Ponta Basescu Iohannis, #Antonescu retragere alegeri prezidentiale, #Ponta Iohannis creat laborator , #Crin Antonescu