Ponta: Basescu e foarte lacom si are o abordare idioata. Respinge legile sa le faca rau romanilor

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 20:42
5519 citiri
Ponta: Basescu e foarte lacom si are o abordare idioata. Respinge legile sa le faca rau romanilor

Premierul Victor Ponta l-a atacat din nou pe Traian Basescu, luni seara, spunand despre acesta ca este un om foarte lacom, care ii chinuie pe romani de aproape zece ani de zile si care insista sa le mai faca oamenilor putin rau, punand bete in roate initiativelor bune ale USL.

Totodata, intrebat de moderatorii de la Romania TV, televiziune la care a intrat in direct prin telefon, daca va fi liniste in USL si daca si-a amintit de "dusmanul comun" Traian Basescu, seful Executivului s-a aratat increzator si a spus ca nu-l poate uita pe presedinte.

Ponta: Comisia pentru terenul lui Basescu, prioritatea USL. Apel catre toate institutiile

"Da, vom avea liniste atata timp cat vom avea obiective comune si obiective care au stat la baza formarii USL. Da, eu am incredere. (...) Eu nu l-am uitat niciodata (pe Traian Basescu - n.red.) nici daca as fi vrut sa-l uit. Nu ne lasa domnia sa. Astazi, pe langa alte decizii, am luat accelerat revotarea in Parlament, ca asa spune Constitutia, a tuturor legilor bune pentru Romania, cea cu terenurile, cea cu energia, cea cu parteneriatul public-privat, pe care presedintele refuza sa le promulge de la inceput si le prelungeste. Deci, din pacate, imi aduce aminte ca inca avem un presedinte care ne pune bete in roate cu orice vrem sa facem", a spus Victor Ponta.

Crin Antonescu, "sensibil" la speculatiile presei

Totodata, intrebat de ce a fost nevoie ca liderul PNL sa fie trecut "negru pe alb" candidat la presedintie, Victor Ponta le-a spus jurnalistilor: "Domnul Antonescu e foarte sensibil la tot ce ati spus dumneavoastra la RTV, ca nu o sa mai fie candidat si am simtit nevoia sa scriem acolo. Lucrurile erau votate de congrese. Ma rog, a trecut".

Totusi, premierul a refuzat sa precizeze "cum s-a manifestat aceasta sensibilitate" si daca a fost Crin Antonescu cel care a venit cu propunerea sau colegii lui de partid, spunand ca "o sa citim stenograma discutiilor la Evenimentul Zilei" si ca "fac rost oamenii domnului Basescu" de ea.

Antonescu, dupa intalnirea cu Ponta: USL ramane. Luni urmeaza o sedinta importanta

De asemenea, premierul a vorbit si despre candidatura pe liste separate la europarlamentarele din primavara, motivand ca acest lucru se petrece din cauza identitatii doctrinare diferite a partidelor din USL.

"Faptul ca mergem in familii politice diferite, e pentru ca noi - PSD, UNPR - avem ca tinta electoratul de centru stanga, pe care nu ni-l ia nimeni, dumnealui tine foarte mult la identitatea sa de dreapta pe o scena unde sunt mai multi concurenti. La stanga noi nu avem concurenti. Toata lumea spune ca-i de dreapta", a mai spus premierul, adaugand ca in pofida candidarii pe liste separate, USL va avea o platforma comuna de obiective.

Sa dea Dumnezeu ca Basescu sa fie anchetat dupa terminarea mandatului

Pe finalul interventiei, Victor Ponta a revenit la atacurile asupra presedintelui Traian Basescu, pe care l-a acuzat de lacomie, spunand ca spera "sa dea Dumnezeu" ca dupa incheierea mandatului si odata cu ridicare imunitatii sale, acesta sa fie anchetat, dupa cum promitea Laura Codruta Kovesi.

E oficial - Antonescu: Referendumul, odata cu europarlamentarele. Cum schimba legea electorala

"Parlamentarii din comisia de ancheta, toti au sprijinul nostru, al USL-ului, pentru ca la un moment dat parea ca doar PSD-ul vrea comisie, iar PNL nu. Nici vorba de asa ceva! Tot USL-ul vrea sa afle adevarul sa-l puna la dispozitie opiniei publice toate afacerile imobiliare ale domnului Basescu si la modul in care a folosit institutii publice in acest sens. (...)

In fiecare zi mai aflam de cate una. Se pare ca domnul Basescu este un om foarte lacom, care chiar si-a folosit foarte mult functia: si de primar sa-si dea casa, si de presedinte sa-si dea credite. Chiar e un om foarte lacom. Cand ai de-a face cu un om lacom, afli foarte multe lucruri pe care trebuie sa le stie toata lumea", a mai spus premierul Romaniei.

Ponta: Toate proiectele de lege respinse de Basescu vor fi revotate. Va fi obligat sa le semneze

Victor Ponta a tinut sa-si exprime aprecierea fara de "eficienta presei de a descoperi aceste lucruri". "Sa dea Dumnzeu sa fie cum a zis si doamna Kovesi, ca atunci cand isi termina mandatul sa poate fi chestionat, ca orice cetatean al acestei tari", si-a exprimat premierul speranta.

Seful Guvernului a facut trimitere si la legea privind esalonarea subventiilor pentru energia verde, legea privind vanzarea de terenuri si legea privind parteneriatul public-privat, pe care Traian Basescu le-a respins, spunand ca abordarea presedintelui este una foarte idioata.

"Sa respingi o lege doar asa, de-al naibii, care face rau romanilor, ca sa ma injure pe mine oamenii ca se mareste factura, mi se pare o abordare foarte idioata. Nu putem impiedica strainii sa ne cumpere terenurile. De ce n-a promulgat-o? (...) Tot ce voteaza Parlamentul eu retrimit doar asa, ca sa mai fac un pic de rau, ca bine nu mai pot sa fac, dar pot sa fac rau e un caz deja patologic", a conchis premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Victor Ponta Traian Basescu om lacom, #Ponta atac Basescu respingere legi, #Ponta Antonescu USL europarlamentare, #USL Basescu Ponta Antonescu , #Traian Basescu