Ponta: Basescu a facut un test la CSAT, a vrut sa mute Guvernul

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 00:07
4091 citiri
Ponta: Basescu a facut un test la CSAT, a vrut sa mute Guvernul
Foto: Realitatea Tv

Prim-ministrul Victor Ponta a afirmat, miercuri, ca presedintele Traian Basescu "a facut un test" cu ocazia primului Consiliu Suprem pentru Apararea Tarii, de la Palatul Cotroceni, dorind "sa mutam Guvernul la Cotroceni".

"Presedintele, la primul CSAT dupa batalia din vara, a facut un test pentru ca a vazut reactia mea foarte clara ca nu sunt de acord sa mutam Guvernul la Cotroceni. Guvernul ramane la Guvern. (...) La inceputul lui 2013 nu trebuie sa ratam ocazia de a modifica Constitutia, ca sa lamurim cu ce se ocupa presedintele, premierul si ce face Parlamentul", a spus premierul, miercuri seara, la Realitatea Tv.

Acesta a precizat ca este "foarte calm, dornic de colaborare", dar ca Traian Basescu "intelege prin 'colaborare' subordonare".

Referindu-se la "megaministerul informatiilor", Victor Ponta a spus ca presedintele Basescu era "obisnuit sa aiba un minister numai al sau" si ca premierul trebuie sa faca diferenta intre institutie si persoana.

Prim-ministrul s-a declarat convins ca va ramane "in fata oamenilor" si in luna ianuarie.

"Probabil ca voi fi premier 2012-2016. Sunt convins ca-mi va fi foarte greu sa fiu prim-ministru cu presedintele Basescu. E foarte greu sa lucrezi cu un presedinte care are ranchiuna pe poporul care nu-l mai iubeste cum il iubea candva", a sustinut Ponta.

Liderul social-democrat a comentat si situatia in care fondatorul Partidului Poporului, Dan Diaconescu, ar urma sa candideze pentru o functie de parlamentar in acelasi colegiu din Gorj in care va fi si el.

"In 2008, la alegeri, Nicolae Mischie a zis ca unde candideaza Ponta vine si el. Eu am luat 52 la suta, el 3 la suta. Eu candidez tot in Targu Jiu. (Dan Diaconescu - n. red.) E binevenit. E un oras superb. Oamenii din Gorj sunt faimosi pentru ca iubesc muzica, nu circul", a spus presedintele PSD, care a completat ca USL nu va guverna alaturi de Dan Diaconescu, iar despre presedintele PDL, Vasile Blaga, a spus ca este "un om al trecutului, PDL nu are un lider".

Nu in ultimul rand, prim-ministrul a vorbit si despre situatia privatizarii CFR Marfa.

"La CFR Marfa, care e pe pierdere, o participare de capital privat... Exista posibilitatea sa dai 49 la suta. E nevoie de un investitor privat. Statul nu are bani sa investeasca in CFR Marfa", a subliniat Victor Ponta.

Prim-ministrul a mai spus ca Romania s-a facut de ras la Bruxelles, in cazul Leonard Orban, dand contraexemplul lui Dacian Ciolos, dar si ca nu este de acord cu proiectul deputatului PSD Madalin Voicu, de gratiere a detinutilor care au o pedeapsa sub sase ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta colaborare Traian Basescu, #Victor Ponta Basescu CSAT, #Victor Ponta declaratii Dan Diaconescu, #Ponta privatizare CFR Marfa , #Traian Basescu
Comentarii