Ponta: Avem banii de pensii si salarii pentru 2014, orice s-ar intampla in Ucraina (Video)

Miercuri, 04 August 2021, ora 19:251732 citiri
Ponta: Avem banii de pensii si salarii pentru 2014, orice s-ar intampla in Ucraina (Video)

Romania si-a asigurat resursele financiare necesare pentru 2014, ceea ce inseamna ca Guvernul dispune de toti banii pentru plata pensiilor si a salariilor, indiferent de evolutiile internationale, a declarat miercuri premierul Victor Ponta.

Ministerul de Finante a informat marti ca Romania a emis obligatiuni in euro pe piata externa de capital la cea mai scazuta dobanda obtinuta vreodata, completand cu 8 luni in avans necesarul de finantare externa pentru anul 2014.

"Pentru prima data dupa 1989, Romania s-a imprumutat cu o dobanda de 3,70%, dobanda pe care si institutiile internationale o considera foarte buna. Criza din Ucraina se inrautateste. Am incheiat tot necesarul de finantare pe 2014. Siguranta resurselor financiare pe 2014 inseamna ca avem toti banii de pensii, de salarii, de functionare a institutiilor, orice s-ar intampla in Ucraina, in alte parte.

Este meritul guvernului actual, al stabilitatii si predictibilitatii pe care am reusit sa le transmitem", a spus Ponta la inceputul sedintei de Guvern.

De asemenea, in ianuarie, Romania lansat doua emisiuni de obligatiuni in dolari americani, cu maturitati de 10 ani si, respectiv, de 30 de ani, prin intermediul carora a atras doua miliarde de dolari.

Premierul a mai anuntat marti ca, de saptamana viitoare, vor intra in dezbatere publica 530 de proiecte in transporturi, in cadrul Master Planului General de Transporturi.

De asemenea, Ponta a amintit ca Guvernul va adopta prin ordonanta de urgenta masura privind scutirea de impozit a profitul reinvestit si a precizat ca urmatorul pas va fi reducerea contributiilor sociale la angajator.