Ponta ameninta MAE: Daca nu poate un roman sa voteze in turul 2, plecati toti!

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 13:50
5512 citiri
Ponta ameninta MAE: Daca nu poate un roman sa voteze in turul 2, plecati toti!
Foto: Captura YouTube

Premierul Victor Ponta a reiterat, marti, la debutul sedintei de Guvern, ca reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe garanteaza cu functia buna desfasurare a celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, care va avea loc pe 16 noiembrie.

"Vreau sa multumesc Ministerului de Interne, jandarmilor, Politiei si tuturor celor care au organizat alegerile, in Romania nu au fost probleme. Ministrul de Externe (Titus Corlatean - n.red.) e acum la BEC (Biroul Electoral Central - n.red.), iar toate masurile pe care le va decide BEC noi va punem la dispozitie masurile necesare financiare si umane", a spus prim-ministrul.

Vot dezastruos in diaspora, se cere interventia lui Juncker: S-au primit indicatii de la Bucuresti

El a adaugat faptul ca va exista un reprezentant al MAE in fiecare oras european unde au existat probleme la votul din primul tur. "Daca nu poate un roman sa voteze, plecati toti", a transmis premierul.

Mii de romani nu au putut vota duminica la alegerile prezidentiale in mai multe orase din Europa din cauza faptului ca personalul din sectiile de votare nu a putut asigura un proces mai fluid.

Principala problema a fost legata de timpul indelungat cerut de completarea declaratiei pe proprie raspundere, ceruta de lege, prin care fiecare votant arata ca nu si-a mai exercitat acest drept la o alta sectie, dar si de numarul insuficient de personal, cabine de vot si stampile.

Masuri pentru turul 2

Premierul Victor Ponta a promis, luni, ca va lua toate masurile posibile pentru ca in turul 2 al alegerilor prezidentiale toti romanii din strainatate care vor sa vina la vot sa-si poata exercita acest drept.

Ponta promite masuri pentru diaspora in turul 2: Daca un singur roman nu poate sa voteze... (Video)

"E foarte clar ca procedura de vot e cea care a consumat foarte mult timp, e o procedura antifraudare care presupune mult timp pentru cel care voteaza. Vreau si cred ca putem sa organizam procedural tot sistemul de vot astfel incat pe 16 noiembrie sa nu existe niciun cetatean roman la Paris, Viena sau Londra care sa nu poata vota", a declarat premierul Victor Ponta.

"Toate masurile vor avea sprijinul logistic al guvernului si MAE, vom asigura din fondul de rezerva cresterea numarului de cabine, a personalului si tot ceea ce este de facut", a adaugat Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Ponta turul doi alegeri, #Ponta desfasurare alegeri, #Ponta alegeri diaspora , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014