Ponta: Administratia Prezidentiala a primit 10 milioane de lei pentru deplasari. It's about economy

Marti, 28 Iulie 2015, ora 12:46
5833 citiri
Ponta: Administratia Prezidentiala a primit 10 milioane de lei pentru deplasari. It's about economy
Foto: Guvernul Romaniei

Prim-ministrul Victor Ponta a prezentat, marti, in sedinta de Guvern, rectificarea bugetara, subliniind ca Sanatatea va beneficia de un plus de aproape jumatate de miliard de lei, in timp ce Administratia Prezidentiala va primi in plus 10 milioane de lei.

"La Administratia Prezidentiala, au nevoie de 10 milioane de lei in plus pentru protocol, pentru deplasari. Atat au cerut, atat le-am dat", a spus Victor Ponta, in sedinta de Guvern.

Acesta le-a cerut ministrilor nemultumiti de rectificarea bugetara sa spuna in sedinta acest lucru, adaugand ca rectificarea este una pozitiva.

Ponta, fara carje la sedinta PSD: Proiectele nu se finalizeaza din cauza anchetelor

"In primul rand, este, in limbajul omului obisnuit, o rectificare pozitiva. Avem bani mai multi, cheltuieli mici. Oricum o intorci, oricum o faci, e pozitiva, ca sunt mai multi bani.

In 2010-2011 nu era asa: avem asigurate absolut toate drepturile constitutionale fundamentale - salarii, alocatii, pensii, ajutoare de somaj, disponibilizari. De 3 ani si jumatate ne-am obisnuit ca era normal, dar sa nu uitam cand nu era normal.

Pe anul 2016 nu exista niciun fel de dificultate. (...) Principala alocare se refera la noi drepturi pe care Parlamentul le-a aprobat, drepturi, din punctul de vedere al Guvernului, corecte", a subliniat premierul.

Guvernul, in sedinta speciala, pentru prima rectificare bugetara din 2015

Referitor la bugetul Sanatatii, despre care presa a anuntat ca va primi mai putini bani, prim-ministrul a spus ca "nu se taie, ci se da", aratand ca, desi s-a redus o parte a alocarilor, s-a alocat in acelasi timp o suma mai mare, care face ca ministerul sa primeasca in cele din urma mai multi bani: "In final inteleg ca sunt 478 de milioane in plus".

De asemenea, seful Executivului a precizat ca sunt alocati toti banii necesari pentru plata alocatiilor marite pentru copii, pentru platile suplimentare alocate de Parlament pentru veteranii de razboi, fostii detinuti politici si celelalte categorii sociale.

"Azi nu mai exista nicio categorie nedreptatita in 2010-2011 care sa nu-si fi primit banii inapoi. Alocam toti banii necesari pentru plata titlurilor executorii, atat in zona preuniversitara, si la fel si pentru zona universitara. Alocam toate sumele pierdute de autoritatile locale", a mai spus Victor Ponta, care a adaugat ca "cei multumiti tac din gura, cei care n-au primit cat au vrut s-au suparat si sunt vocali".

Ministrii, convocati la Guvern pentru discutii privind rectificarea bugetara

Totodata, la MApN s-au alocat fonduri suplimentare, bugetul ajungand la 1,55 la suta din PIB. Premierul a avut un mesaj si pentru Ministerul Culturii si pentru Culte.

"La Cultura, sa-i spuneti dlui Caramitru (directorul Teatrului Nantional - n.red.) ca i-am alocat posturile. La Culte se aloca bani pentru drepturile tuturor cultelor din Romania. Cand vrea sa ma atace cineva, zice cu catedrala si apoi cu moscheea. Atata timp cat avem pace confesionala, e lucrul cel mai important", a subliniat premierul.

Acesta sustine ca niciun minister nu va pierde vreun bani, cerandu-le ministrilor sa foloseasca banii si sa-i cheltuiasca "transparent, corect si eficient".

Cat pierd la rectificare Transporturile, Sanatatea, Cultura, MAE, Energia si TVR-ul

"Vreau sa multumesc firmelor din Romania care au muncit mai mult si au platit taxe si impozite. Vreau sa multumesc ANAF-ului, care a combatut evaziunea fiscala", a mai punctat seful Executivului.

Prim-ministrul a vorbit si despre faptul ca, la sfarsitul lunii august, va exista o sesiune parlamentara extraordinara pentru discutii pe Codul Fiscal.

"Apreciez decizia coalitiei de guvernare ca la sfarsitul lunii august sa avem sesiune extraordinara pe Codul Fiscal. Avand Codul Fiscal aprobat si promulgat la 1 septembrie este cel mai important semn de predictibilitate si stabilitate din Romania.

Avem locuri de munca si dezvoltare economica. Daca economia merge, restul nu conteaza. It's about economy. Nu mai spun continuarea, sa nu jignesc Opozitia ("It's the economy, stupid", mesaj din campania prezidentiala a lui Bill Clinton, din 1992 - n.red.). Daca merge economia si avem locuri de munca si combatem evaziunea fiscala, restul scandalurilor politice sunt secundare", a mai precizat Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Ponta rectificare bugetara, #rectificare bugetara sedinta guvern, #bani Administratia Prezidentiala rectificare , #premier