Ponta: Nu mai avem practic acord cu FMI si CE

Luni, 02 Decembrie 2013, ora 19:45
3616 citiri
Ponta: Nu mai avem practic acord cu FMI si CE
Foto: Gov.ro

Premierul Victor Ponta a comentat scurt luni seara anuntul presedintelui Traian Basescu privind neaprobarea memorandumului cu FMI, declarand ca nu mai avem practic acord cu FMI si CE.

Intrebat de Mediafax cum comenteaza anuntul presedintelui Basescu, premierul a raspuns scurt: "Nu mai avem practic acord cu FMI si CE".

Victor Ponta nu a facut alte comentarii.

Basescu: Nu semnez memorandumul cu FMI

Presedintele Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa, luni seara, de la Palatul Cotroceni, in care a subliniat ca nu semneaza memorandumul cu FMI, din cauza accizei de sapte eurocenti la combustibili.

"Am decis sa nu aprob acest memorandum, pentru ca pe pagina a treia este facuta mentiunea, la obligatiile pe care si le asuma Guvernul: Majorarea accizei la carburanti cu 7 eurocenti pe litru. (...) Am atentionat Guvernul, am atentionat Parlamentul: Nu semnez acest memorandum, pentru ca ce fac este fara precedent", a declarat Traian Basescu.

Potrivit sefului statului, cresterea efectiva la pompe va fi de 12 eurocenti, adica de peste 50 de bani pe litru, insemnand o majorare cu 8 la suta pretului carburantilor, ceea ce ar anula cresterea pensiilor si a salariului minim, precum si a salariilor medicilor si profesorilor.

Ponta, dupa discutiile cu FMI: Crestem salariul minim, scadem CAS-ul si marim accizele

La inceputul lunii octombrie, prim-ministrul Victor Ponta a transmis, dupa discutiile purtate cu reprezentantii Comisiei Europene, ai FMI si ai Bancii Mondiale, ca se va creste salariul minim de la 1 ianuarie, vor fi scazute CAS-urile si se va introduce o acciza de 7 eurocenti pentru litrul de combustibil, iar banii colectati vor fi directionati catre un fond destinat investitiilor in infrastructura rutiera.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#Ponta acord FMI suspendat, #Ponta memorandum FMI, #Basescu refuz semnare memorandum FMI , #Traian Basescu