Ponta a suparat comunitatea evreilor - vezi reactia lui Vainer (Video)

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 11:04
6133 citiri
Ponta a suparat comunitatea evreilor - vezi reactia lui Vainer (Video)
Foto: Arhiva

Afirmatia pe care Victor Ponta a facut-o la adresa presedintelui Traian Basescu, comparand regimul Basescu din Romania cu nazismul din Germania, a starnit revolta comunitatii evreilor, care considera ca premierul a facut o greseala de "neacceptat".

Deputatul Aurel Vainer, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, s-a aratat revoltat de spusele lui Victor Ponta, declarand ca este inadmisibil ca Romania de acum sau cea din ultimii 25 de ani sa fie comparate cu regimul nazist.

"Nu pot intelege cum se poate recurge la o astfel de comparatie, oricat ar fi un presedinte nu foarte democrat, ceea ce nu e adevarat, pentru ca in toti acesti ani ai domnului Basescu a functionat si functioneaza democratia romaneasca, institutiile parlamentare. Deci in niciun caz nu poate fi considerat un regim dictatorial.

Este un om cu o vointa mai puternica, e un jucator, cum spune dumnealui adeseori, dar a compara Romania de astazi sau Romania ultimilor 25 de ani sau 10 ani cu regimul nazist este cu totul si cu totul de neadmis. Nu-i de admis. Eu am trait si in Holocaust si nici nu pot sa cred ca am trait in acesti ani intr-un regim care a avut rezultate similare cu regimul nazist. De aceea, imi exprim dezamagirea totala si convingerea ferma ca este o greseala politica imensa si de neacceptat", a declarat Aurel Vainer, pentru stiripesurse.ro..

De asemenea, Vainer a adaugat ca va purta o discutie cu premierul pe baza acestui subiect.

"Eu cred ca am sa-i si spun. S-ar putea chiar maine (marti - n.red.) sa ma intalnesc cu dumnealui. Nu e in ordine. Ma doare enorm sa spun cuiva ca am trait un regim nazist in acesti ani de democratie romaneasca, cu toate lipsurile, cu toate bunele si mai putin bunele. Dar a spune ca e asa ceva nu pot accepta si nu pot crede ca un lider politic de astazi poate afirma acest lucru", a conchis deputatul.

Invitat la o emisiune televizata, premierul Victor Ponta a asemanat regimul din ultimii 10 ani din Romania cu regimul nazist.

Ponta, comparatie intre Basescu si Hitler? "Efectele celor 10 ani de mandat seamana cu ale nazismului"

"Cred ca efectele asupra societatii romanesti lasate de cei 10 ani de regim Traian Basescu sunt destul de asemanatoare cu cele lasate de regimul nazist in Germania", este ceea ce a declarat Ponta.

Presedintele PPE: Afirmatia lui Ponta despre Basescu si regimul nazist e scandaloasa

O reactie externa a venit de la presedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, care a criticat dur afirmatiile prim-ministrului Victor Ponta.

"Remarcile facute ieri (duminica - n.red.) de Victor Ponta sunt ingrijoratoare. Este cu adevarat scandalos ca un prim-ministru al unei tari UE sa compare presedintele tarii sale cu nazisti.

Dupa cum este bine cunoscut, presedintele Traian Basescu a fost ales democratic de doua ori consecutiv si in timpul celor doua mandate a implementat cu succes o serie de reforme economice si structurale dificile, dar necesare, care au pus tara pe calea stabilitatii si prosperitatii.

Romania se afla intr-o situatie mult mai buna ca acum zece ani, inainte de alegerea presedintelui Traian Basescu", arata Daul.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#Victor Ponta comparatie nazism, #Victor Ponta Traian Basescu regim nazist, #comunitate evrei Romania Ponta , #Traian Basescu