Ponta a semnat pactul cu Tariceanu: USL traieste. Cred in Dumnezeu, cred in Romania

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 19:20
2630 citiri
Ponta a semnat pactul cu Tariceanu: USL traieste. Cred in Dumnezeu, cred in Romania
Foto: Digi 24

Presedintele PSD, Victor Ponta, presedintele Partidului Liberal Reformator, Calin Popescu Tariceanu, presedintele PC, Daniel Constantin, si presedintele UNPR, Gabriel Oprea, au semnat vineri seara un document prin care pun pe picioare ceea ce ei numesc proiectul USL 2.0.

Premierul Victor Ponta a declarat ca nu credea pe 5 februarie 2011, ziua in care s-a infiintat USL, ca o sa ajunga sa fie presedintele Romaniei si Tariceanu premier.

"Azi Klaus Iohannis a zis ca e o prostie, ca USL a murit, mie mi se pare ca suntem foarte vii si noi, si foarte multe milioane de romani si asta pentru ca USL nu a fost un proiect facut pentru niste oameni.

In niciun caz pe 5 februarie 2011 nu mi-ar fi trecut prin cap ca eu voi fi presedintele Romaniei si Tariceanu premier. Cu siguranta nu m-as fi gandit la asa ceva, dar USL a fost facuta de oameni pentru oameni, nu pentru ca 2,5,10 dintre noi sa aiba anumite functii. USL exista, va exista si va face bine oamenilor", a spus presedintele PSD.

Acesta a sustinut ca este foarte important ca romanii sa stie ca el si echipa sa vor raspunde in fata lor pentru guvernarea tarii.

"Votul de duminica e cel mai important si vreau sa ii rog pe toti romanii sa vina la vot, sa nu creada ca victoria e deja castigata. Stiti bine ce poate sa faca 'Mafia PDL' daca nu suntem atenti, daca nu ii convingem pe oameni ca fiecare vot e important.

Si dupa ziua de duminica e extrem de important ca Romania sa stie cineva va raspunde in fata romanilor pentru guvernarea tarii. Ati vazut cine vrea sa vina iar la guvernare: Predoiu, Blaga, MRU. Probabil ca ati vazut la dezbateri ca nu poate sa conduca Iohannis", a continuat Ponta.

Liderul PSD a sustinut ca niciun om nu poate sa conduca o tara bine daca nu are o echipa buna si ca a sa este USL si ca aceasta va fi intotdeauna.

"Vreau sa va spun in aceasta seara ca voi fi presedintele tuturor celor voteaza USL, al celor care nu voteaza USL si al tuturor celor care nu vin sau nu au venit la vot. Asta inseamna sa fii presedinte, sa ii aduci impreuna, nu sa ii dezbini. Cred in Dumnezeu, cred in Romania, imi iubesc familia. Impreuna vom face Romanie puternica", a incheiat Ponta discursul.

Dragnea: Regret ca astazi Antonescu nu e cu noi

Vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat la Palatul Parlamentului ca prin ceea ce s-a intamplat vineri garanteaza ca obiectivele politice, economice si sociale ale USL vor continua.

"USL s-a oprit pentru putin timp, dar toate obiectivele au fost continuate de guvernarea Ponta. Putem spune ca economia este in crestere, locurile de munca sunt in crestere, agricultura e un domeniu in care toti cei care lucreaza o duc din ce in ce mai bine", a spus Liviu Dragnea.

Acesta a precizat, totusi, ca regreta ca fostul presedinte PNL, Crin Antonescu, nu este langa ei. "Regret ca astazi Antonescu nu e cu noi", a punctat vicepremierul.

Tariceanu anunta cand va fi semnat protocolul pentru refacerea USL

Liderul PSD a mai spus ca vineri BEC a respins doua contestatii facute de adversarii lor de la ACL.

"Reclamau ca am folosit sintagma 'Mafia PDL' si BEC a respins aceasta constestatie, prin consecinta 'Mafia PDL' exista. A doua a fost impotriva expresiei 'USL traieste' si BEC a respins-o, in consecinta va invita sa luati parte la semnarea unui document care semnifica ca USL traieste", a mai spus Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#refacere USL, #document semnare refacere USL, #Ponta Tariceanu refacere USL, #Ponta Tariceanu USL , #USL