Politicieni care au cochetat cu nazismul

Sambata, 10 Mai 2014, ora 15:08
5788 citiri
Politicieni care au cochetat cu nazismul

Nazismul este un demon care inca sperie intreaga lume, fiind invocat de cate ori democratia si libertatea sunt puse in pericol. Exista insa si oameni care, chiar daca in gluma, din lipsa de cultura sau din nepasare, adopta simboluri care au ingrozit candva intreaga populatie.

Iar Romania nu duce lipsa de figuri importante de pe scena politica ce au comis astfel de eori.

Binecunoscut este cazul lui Dan Sova, in prezent ministru al Transporturilor. Intr-o emisiune de televiziune difuzata in martie 2012 acesta a negat Holocaustul in Romania.

"Datele istorice arata ca la Iasi au fost omorati 24 de cetateni romani de origine evreiasca de soldatii din armata germana (...) Nu au participat soldati romani. Este un lucru lamurit istoric (...) Scrierile istorice de origine evreiasca ziceau de o carte interesanta despre pogromul evreilor in Romania.

O sa vedem ca Tesu Solomovici are o carte interesanta despre pogromul evreilor. Recunoaste ca pe teritoriul Romaniei niciun evreu nu a avut de suferit si asta s-a datorat lui Antonescu", a spus Dan Sova intr-o emisiune difuzata de The Money Channel.

Declaratiile au starnit un scandal public de amploare, precum si reactiile vehemente ale comunitatii evreiesti. Ulterior, Sova si-a cerut scuze.

Miscarea Sionista Mondiala: Numirea lui Sova in Guvern e jenanta si revoltatoare

Tot un scandal cu ecoruri internationale a starnit si Radu Mazare, primarul Constantei, care a aparut in 2009 la o defilare de moda imbracat in costum de ofiter SS. Alaturi de el a batut pasul ostasesc si fiul sau, Raducu, costumat in ordonanta.

Faptul ca a inlaturat svastica de pe chipiu, dar nu si de pe centura, precum si mandria cu care Radu Mazare a purtat o uniforma nazista, au generat, de asemenea, oprobiul public. A fost sesizat si Parchetul, dar Mazare a primit de trei ori neinceperea urmaririi penale.

Mazare a primit NUP pentru a trei oara in cazul uniformei naziste

Si fiul cel mic al lui Adrian Nastase, Mihnea, a fost in centrul unui scandal public.

In iunie 2010, acesta a fost fotografiat la petrecerea de Halloween organizata de liceul din Elvetia la care invata atunci insemnat pe brat cu svastica celui de-al treilea Reich.

Ulterior, tatal sau l-a pedepsit, trimitandu-l in vacanta de vara la un stagiu de internship la Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel".

Nastase isi pedepseste fiul fiindca si-a desenat o zvastica pe mana

Legea din Romania spune ca raspandirea, vanzarea sau confectionarea de simboluri fasciste se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

Premierul Victor Ponta l-a catalogat, miercuri, pe scriitorul Mircea Mihaies drept extremist de dreapta, "fascist batran" cu atitudini anti-romanesti si neonaziste.

Scandalul decoratiilor: Mihaies il da in judecata pe Ponta. Patapievici il acuza de minciuna

In replica, Mircea Mihaies a anuntat ca il va da in judecata pentru calomnie, premierul neprezentand nicio dovada care sa-i sustina afirmatia.

C.B.

Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
#Sova negare Holocaust, #Mazare uniforma nazista, #Mihnea Nastase zvastica , #presedinte PSD