PNL ii da ultimatum lui Ponta. Premierul acuza mostenirea marca Basescu

Sambata, 24 Ianuarie 2015, ora 18:39
4255 citiri
PNL ii da ultimatum lui Ponta. Premierul acuza mostenirea marca Basescu
Foto: Facebook/Victor Ponta

Dupa ce vineri seara liderii noului PNL i-au transmis un ultimatum lui Victor Ponta, referitor la organizarea unor alegeri partiale, premierul a reactionat sambata si i-a acuzat ca au "mostenit" acest gen "de cearta si scandal care e marca inregistrata Traian Basescu si PDL".

In schimb, seful Executivului a lansat de la Iasi, cu ocazia Zilei Unirii, o invitatie la dialog pe teme precum legea electorala sau Codul Fiscal.

"Am o rugaminte. PNL-ul ne acuza tot timpul de ceva. Dansii sunt in Opozitie... Insa mi-as dori sa avem mai putin scandal, daca se poate, mai putina cearta. Am vazut ca PNL-ul, noul PNL, incepe sa semene din ce in ce mai tare cu vechiul PDL. Scandal si atat.

Haideti sa ne asezam la masa sa discutam despre Legea electorala, despre Codul Fiscal, despre sistemul de alegeri. Facem alegeri, pe ce sistem facem? Dansii vor sa-l schimbe. Dupa cum stiti foarte bine, spun ca nu e bun. Pai, daca nu e bun, hai sa facem noul sistem. Adica, genul asta de cearta si scandal, care e marca inregistrata Traian Basescu si PDL, vad ca a fost mostenit si eu, unul, nu vreau sa mai intram in asa ceva. Sunt oricand dispus la orice fel de dialog despre obiectivele fundamentale ale Romaniei", a spus Victor Ponta, citat de Stiri pe surse.

PNL, ultimatum pentru Guvernul Ponta: Alegeri partiale sau judecata (Video)

Co-presedintele PNL, Alina Gorghiu, a transmis vineri ca formatiunea pe care o conduce a cerut alegeri locale si parlamentare partiale, dand astfel un ultimatum Guvernului Ponta.

Deputatul PNL a spus, dupa o sedinta a Biroului Politic organizata la Iasi, ca trebuie organizate alegeri partiale pentru functiile vacante de primar si de presedinte de consiliu judetean.

In plus, Alina Gorghiu a dat un ultimatum de o saptamana pentru organizarea alegerilor, altfel PNL va actiona Guvernul in instanta: "Solicitam Guvernului sa organizeze alegerile partiale, in caz contrar vom actiona Guvernul in judecata. Dam Guvernului o saptamana ca sa fie organizata documentatia".

In acest caz, PNL a adoptat o rezolutie cerand astfel Executivului organizarea de alegeri partiale pentru cele 18 primarii, cinci circumscriptii parlamentare si un consiliu judetean, unde deja a fost depasit termenul legal de 90 de zile in care ar fi trebuit organizate alegerile.

De asemenea, liderii liberali sustin ca Guvernul amana organizarea alegerilor de teama PSD de a le pierde, dar si ca "alegerile, dreptul la vot si legea nu pot fi negociate".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ponta PNL scandal Basescu , #Traian Basescu