PDL: Ponta joaca in piesa "o guvernare pierduta"

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 20:29
2586 citiri
PDL: Ponta joaca in piesa "o guvernare pierduta"
Foto: ziarulring.ro

Sulfina Barbu a cerut joi Guvernului, in numele PDL, sa prezinte bugetul pe 2013 la termen, in caz contrar USL ar recunoaste ca este alianta "minciunilor si promisiunilor desarte", acuzand astfel Executivul ca pregateste "un nou val" de crestere a taxelor si impozitelor.

"PDL cere, din nou, Guvernului Ponta sa prezinte bugetul pe anul 2013 la termen, pentru ca romanii trebuie sa stie adevarul. Atunci cand USL va veni si le va cere votul in 9 decembrie, la alegerile parlamentare, romanii trebuie sa stie ca USL pregateste un nou val de crestere a taxelor si impozitelor", a spus ea in cadrul unei conferinte de presa.

Ponta: La Finante e ca in "D'ale Carnavalului", m-am enervat foarte tare

Sulfina Barbu l-a acuzat pe Victor Ponta ca a incercat prin declaratiile pe care le-a facut cu o seara in urma la un post de televiziune, "sa ascunda decizia Guvernului sau de a mari taxele si impozitele locale cu 16,5 la suta, incepand cu anul 2013, dand vina pe o proasta comunicare cu Ministerul Finantelor".

Vicepresedintele PDL a mentionat ca democrat-liberalii sunt de parere ca toata echipa guvernului Ponta joaca in piesa "guvernarea pierduta", si nu "O scrisoare pierduta" cum a afirmat premierul.

"Victor Ponta spunea ca s-a simtit in piesa 'O scrisoare pierduta'. Noi spunem ca el si toata echipa Guvernului pe care-l conduce joaca de cinci luni in piesa guvernarea pierduta", a opinat ea.

Ce impozite vom plati din 2013: In unele cazuri, se dubleaza

"Este foarte clar ca strategia Guvernului Ponta este de a arunca in stanga si in dreapta cu promisiuni pentru care nu au bani, pentru ca au ajuns la fundul sacului, dar ascund intentia de marire a taxelor si impozitelor. Ultima dovada am avut-o chiar astazi (joi - n.red.) cand Guvernul Ponta a anuntat ca retrage proiectul de Hotarare de Guvern de pe site-ul Ministerului Finantelor. Asta inseamna ca vor renunta? Nu, categoric nu vor renunta la aceste demers inceput pe care au anuntat ca-l vor discuta cu FMI, CE si BM. (...) Cresterea taxelor si impozitelor locale este realitatea USL la guvernare chiar daca astazi Victor Ponta incearca sa stearga urmele", a comentat democrat-liberala.

Ce se ascunde in spatele maririi taxelor si impozitelor

Ea a mai spus ca prin acest proiect de majorare a impozitelor, guvernul obliga primarii sa creasca taxele cu 16,5% de la 1 ianuarie 2013. Sulfina Barbu a precizat ca prima dovada a intentiei guvernului de a mari taxele si impozitele este "ascunderea bugetului pe 2013".

"A doua dovada o reprezinta nenumaratele propuneri ale USL de a mari taxele si impozitele: impozitarea suplimentara a salariilor de peste 4.000 de lei, taxa pe bere si mici, taxa de solidaritatea pe sanatate, taxe suplimentare pe proprietati, taxe pe piscine si turnatoria fiscala. Sunt propuneri care au fost inaintate de acest Guvern", a completat ea.

Vicepresedintele PDL a punctat faptul ca "USL stie acum ca nu are bani pentru a-si onora promisiunile si in secret pregateste aceste masuri de marire a taxelor si impozitelor pe spinarea romanilor, pentru ca alte masuri de sustinerea cresterii economice nu am vazut".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Sulfina Barbu Victor Ponta guvernare pierduta, #Victor Ponta Guvern Caragiale, #Sulfina Barbu declaratii Victor Ponta, #Victor Ponta marire taxe, #Victor Ponta marire impozite , #premier
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
"O guvernare pierduta"? Acum s-a trezit PDL-ul ca a pierdut-o?
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5