PDL il acuza pe Ponta de plagiat: Amnistia pensionarilor, copy-paste dupa o lege a PDL

Miercuri, 20 August 2014, ora 18:42
2994 citiri
PDL il acuza pe Ponta de plagiat: Amnistia pensionarilor, copy-paste dupa o lege a PDL
Foto: Arhiva

Liderul deputatilor PDL, Tinel Gheorghe, a afirmat, miercuri, ca amnistia pensionarilor anuntata de Victor Ponta este de fapt "un copy-paste" al unui proiect de lege al parlamentarilor PDL, ca premierul a facut la fel la reducerea CAS, intrebandu-l pe Ponta: "Chiar nu aveti nicio idee originala?"

"Referitor la proiectul de lege al Guvernului Ponta 3, adoptat in cadrul sedintei de Guvern din data de 19 august 2014, privind scutirea de la plata a unor debite provenite din pensii, informam opinia publica din Romania ca, inca din luna martie a acestui an, 17 parlamentari ai Partidului Democrat Liberal au depus la Camera Deputatilor o propunere legislativa (BP 221/2014) pentru modificarea si completarea art.179 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice avand ca obiect de reglementare amnistierea pensionarilor care au primit sume necuvenite din vina functionarilor Casei Nationale de Pensii sau a functionarilor caselor teritoriale de pensii", a precizat Tinel Gheoghe.

Liderul PDL arata ca amnistia pensionarilor anuntata de Victor Ponta nu este decat un copy-paste dovedit al proiectului PDL, la fel si reducerea CAS cu 5 puncte procentuale.

"Asadar, mult trambitata 'amnistie a pensionarilor', de care-si leaga cu vitejie numele candidatul Victor Ponta, nu este altceva decat un alt copy-paste dovedit, pe un proiect de lege apartinand PDL. Nu este nici prima data si suntem convinsi ca nici ultima data cand deputatul Victor Ponta respinge in Parlament masurile PDL, pe care apoi Prim-ministrul Victor Ponta le adopta in sedintele de Guvern ca masuri proprii. La fel a procedat si cu scutirea de la plata a profitului reinvestit si cu reducerea cu 5 pp. a CAS, ambele fiind initiative ale PDL si plagiate pe furis de Victor Ponta.

Victor Ponta se pricepe doar sa plagieze proiectele opozitiei, sa le foloseasca pe post de momeala in campania electorala dar, din nefericire, nu doreste in mod real sa le si puna in aplicare", a mai spus deputatul PDL.

"Domnule Ponta, chiar nu aveti nici o idee originala (dumnevoastra si ministrii dumneavoastra), benefica romanilor, nu clientelei PSD, privind modul cum trebuie guvernata Romania? Chiar nu puteti altfel decat sa copiati?", il intreaba, retoric, Tinel Gheorghe pe Victor Ponta.

Guvernul a aprobat, in sedinta de marti, proiectele de lege privind amnistierea fiscala a pensionarilor si a mamelor care au primit sume necuvenite din vina functionarilor, acte normative care vor fi transmise Parlamentului spre adoptare.

Legea va intra in vigoare in prima zi a lunii urmatoare datei publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Proiectul de act normativ va fi in dezbatere publica pana in 17 septembrie.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Ponta plagiat lege amnistie, #Ponta copiat lege amnistie PDL , #premier