Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Partidul lui Ponta: Suntem favorabili ideii de alegeri anticipate

Vineri, 11 Octombrie 2019, ora 13:40
4227 citiri
Partidul lui Ponta: Suntem favorabili ideii de alegeri anticipate
Foto: Administratia Prezidentiala

Prim-vicepresedintele Pro Romania, Daniel Constantin, a declarat, vineri, dupa consultarile de la Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis, ca formatiunea si-a exprimat disponibilitatea "de a contribui pentru stabilitatea politica a tarii" si nu exclude varianta alegerilor anticipate.

"Am avut o discutie foarte buna cu domnul presedinte Iohannis, am facut o analiza a situatiei pe care o avem in momentul de fata la nivel politic.

Domnul presedinte a vrut sa afle care este opinia noastra, cum credem noi ca ar trebui sa iesim din aceasta criza politica.

In primul rand, am reiterat ceea ce domnul presedinte Ponta deja a spus in spatiul public, daca se va face o majoritate parlamentara pentru a se declansa procedura de alegeri anticipate, suntem favorabili acestei idei.

Din punctul nostru de vedere, alegerile anticipate nu se pot organiza mai devreme de lunile mai-iunie, atunci cand avem si alegeri locale.

Pe de alta parte, din punct de vedere guvernamental, sigur ca nu am inaintat o propunere in fata domnului presedinte Iohannis, suntem realisti si ne-am manifestat disponibilitatea de a contribui prin voturile noastre pe care le avem din ce in ce mai multe pentru stabilitatea politica a tarii", a spus Daniel Constantin.

Acesta a precizat ca formatiunea nu a facut vreo propunere de premier, dar are persoane pregatite.

In plus, Constantin a vorbit despre necesitatea de a avea profesionisti in viitorul guvern.

"Cred ca avem nevoie de profesionisti, sa nu mai avem oameni amestecati la ministere de nisa. E un an extrem de dificil pana la alegerile parlamentare", a subliniat Daniel Constantin.

Acesta a explicat si ca ProRomania are un nume pentru comisar european din partea Romaniei, Corina Cretu, care ar obtine cu siguranta portofoliul si ar trece de verificarile Comisiei Europene.

Intrebat daca ia in calcul sa faca parte dintr-un guvern PNL, Daniel Constantin a raspuns: "Am venit sa prezentam cateva lucruri pe care noi le avem in vedere in viitorul guvern si poate ca ar fi bine sa va spun unul dintre ele. Dupa ce am traversat o perioada de mediocritate la nivelul Guvernului, cred ca avem nevoie de profesionisti.

De altfel, e si mesajul partidului pe care noi il spunem de cativa ani de zile de cand s-a constituit partidul din anul 2017, ca avem nevoie in general, si in Parlament, in clasa politica, de oameni care sa cunoasca foarte bine domeniul din care provin, sa nu mai punem oameni amestecati asa cu diverse pregatiri la ministere de nisa.

Asta ar fi nu neaparat o conditie, dar o solicitare pe care noi o avem. E un an extrem de dificil pana la alegerile parlamentare si daca acele partide care vor intra in Guvern nu vor propune profesionisti, cred ca vom avea o problema".

Intrebat de intrarea la guvernare, Constantin a spus: "Legat de participarea ProRomania, sigur ca aici noi nu am spus ca vrem sa fim in Guvern, nici nu am spus ca vrem sa sustinem la nivelul Parlamentului. Daca ni se va cere, daca va exista o discutie in acest sens, nu ne dam la o parte, niciodata nu ne-am dat la o parte, mai ales ca avem cei mai buni profesionisti care sa conduca ministerele si Guvernul.

Dar nu este o chestiune pe care noi o punem ca si conditie pentru a sustine o stabilitate si un viitor guvern".

Guvernul Dancila a picat, joi, dupa ce motiunea de cenzura depusa de Opozitie a fost votata joi in Parlament, fiind votata de 238 de parlamentari.

Presedintele Klaus Iohannis a chemat, vineri, partidele parlamentare la Cotroceni pentru discutii despre guvernul care va lua locul Executivului Dancila.

Urmareste LIVE desfasurarea consultarilor si declaratiile liderilor politici veniti la Cotroceni

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ponta ancipate Iohannis , #Klaus Iohannis