Parlamentarii romani nu s-au abtinut nici in timpul vizitei lui Juncker de la glume si replici acide

Joi, 11 Mai 2017, ora 12:50 4553 citiri
Foto: Privesc.eu

Parlamentul Romaniei a avut, joi, un oaspete de seama - presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, aflat in prima sa vizita in tara noastra de cand este unul dintre liderii UE. Insa alesii nu si-au abandonat nici macar cu aceasta ocazie repertoriul de glume si ironii.

Victor Ponta a facut un comentariu care a starnit amuzamentul in Parlament, in timpul discursului lui Traian Basescu, sustinut dupa cel al lui Juncker.

Momentul a fost relatat pe Facebook de deputatul USR Cristian Ghinea.

"Hai ca ne radem in Parlament. Basescu de la tribuna: Suntem aici Adrian Nastase, care a incheiat negocierile, Juncker, care a semnat tratatul de aderare, Tariceanu care era premier si eu care am semnat ca presedinte. Multumesc lui Dumnezeu ca suntem toti in viata.

Ponta striga din sala: Si liberi!", a scris Cristian Ghinea pe Facebook.

De asemenea, Victor Ponta i-a multumit lui Jean-Claude Juncker pentru faptul ca a sprijinit Romania in 2014 pentru a obtine "cel mai important portofoliu" din CE.

"Astazi, in Parlament, au fost doua momente istorice. In primul rand s-a adresat Romaniei dl presedinte al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, un adevarat prieten al Romaniei si ii multumesc pentru asta. Al doilea moment istoric a fost acela in care dl Basescu a recunoscut rolul lui Adrian Nastase in integrarea noastra in Uniunea Europeana. Eu zic sa le remarcam pe ambele. Si, in acest scop, vreau sa mai restabilesc un adevar.

In 2014, Romania a obtinut cel mai important portofoliu in cadrul Comisiei Europene, portofoliul Dezvoltarii Regionale pentru doamna comisar Corina Cretu, careia ii multumesc pentru tot ceea ce a facut si, chiar daca se supara dl presedinte Basescu, acest portofoliu l-am obtinut multumita dlui Jean-Claude Juncker. Multumesc pentru asta", a spus Ponta, in plenul reunit al Parlamentului, potrivit Agerpres.

Basescu a oferit si momentul deja traditional de intepaturi cu Tariceanu pe tema depasirii timpului alocat discursurilor.

La un moment dat in discursul sau despre viitorul Uniunii Europene, presedintele PMP a inceput sa vorbeasca despre evolutia economiei romanesti de la modelul economic comunist la cel de piata si beneficiile aderarii.

"La televiziuni sunt chemati activisti ai vechiului regim sa ne spuna cum era cu IMGB-ul, cu CUG-urile, dar acea mare economie pe care o lauda tot felulde activisti vechi exporta 10 miliarde de dolari in 1989. Sigur, a fost un efort urias sa schimbam structura economiei, dar anul trecut Romania a exportat 53 de miliarde euro, inclusiv pe piata competitiva a Uniunii Europene, nu pe piata sigura a CAER", a spus Traian Basescu.

In acest moment, Calin Popescu-Tariceanu l-a intrerupt amintindu-i ca a depasit cele patru minute alocate: "A trecut de trei ori timpul!".

"Da, dar spun lucruri mai interesante decat dumneavoatra", a ripostat Basescu.

"Astea cu CAER-ul si IMGB-ul, mai ales", a comentat Tariceanu ironic.

Amintim ca presedintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, a sustinut, joi, un discurs in Parlamentul Romaniei. Discursul sau a fost urmat de cele sustinute de presedinteleCamerei Deputatilor, Liviu Dragnea; presedintele Senatului,Calin Popescu Tariceanu si Traian Basescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News