O gafa uriasa a lui Victor Ponta (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 10 Martie 2012, ora 23:57
17158 citiri
O gafa uriasa a lui Victor Ponta (Opinii)
Foto: realitatea.net

Cand ma pregateam sa inteleg mai bine paradoxurile maririlor de salarii lansate de actuala Putere, mai enigmatice si incredibile decat paradoxul mincinosului al cretanului Epimenide, Victor Ponta m-a iluminat. Cand aproape terminasem de contabilizat realizarile pedeliste, care vor figura in ghidul de mesaje conceput de Flutur pentru campania electorala, si blestemam iarna care nu-i ca vara si care ne-a adus iarasi recesiunea, tehnic vorbind, pe cap, presedintele PSD a trebuit sa deschida gura, sa striveasca corola de minuni a PDL.

Ce s-a intamplat, de fapt? Dupa ce Traian Basescu a reevaluat si ultima idee ramasa ne-re-re-evaluata, populismul desantat al majorarilor salariale, pedelistii si-au spalat creierele si au produs cele mai fantastice justificari si explicatii ale necesitatii "intregirii" veniturilor bugetarilor. Culmea a fost atinsa de omul cu broasca in gat, Ioan Oltean, aceasta eminenta cenusie a PDL cu mentalitate de tractorist, care a lovit in esenta lucrurilor - faptul ca maririle vor avea loc inainte de alegeri "e doar o coincidenta cereasca". Spre "ghinionul" Opozitiei si "norocul" bugetarilor. Halal gandire de parvenit al puterii!

Dupa ce culmea argumentatiei pentru cresterea salariilor a fost atinsa de secretarul general al PDL, s-a trezit si ministrul Economiei sa anunte ca vine recesiunea. Tehnica. In acelasi timp, Mihai Razvan Ungureanu il instiinta pe guvernatorul BNR ca va "reintregi" veniturile oamenilor angajati la stat. O sfanta reevaluare realizata si de "independentul" MRU care, cu doar cateva zile inainte ca presedintele sa anunte maririle in Parlament, negase in interviul de la TVR posibilitatea de a mari salariile. Sa maresti salariile in plina recesiune, asa ceva mai rar in lume! Nu poate oricine, SUA, Germania si Franta ar putea sa ia notite de la echipa lui Basescu.

Doar cei mai responsabili si competenti guvernanti din Univers ar putea reusi astfel de misiuni imposibile. Totusi, pentru Flutur nu e mare branza. Omul care pana acum aducea Lumina de Paste de la Ierusalim, a promis ca va aduce si ghidul sfant pentru mantuirea pedelistilor si alegerea lor dintre puturosii Opozitiei. Pentru ca exista atat de multe realizari ale guvernarii Basescu-Boc-Ungureanu, omul care desena odata cu oi pe dealuri vrea acum sa convinga electoratul cu minunile realizate de Udrea & comp.

Printre ele ar trebui sa nu uite sa treaca si taierea salariilor cu 25% (unica in lume), impozitarea pensiilor, cresterea TVA (cel mai mult in Europa) si multe alte reduceri, taieri, desfiintari si concedieri. Alte realizari unice in lume cu care PDL se poate lauda ar fi tentativa de comasare a alegerilor, piscinele din catunele parasite, terenurile de fotbal in panta, parcurile din paduri si telecabinele care duc in bloc. Si, si, cand credeam ca Puterea aproape s-a sinucis, apare Ponta la televizor si vorbeste.

"Noi, in 2013, ca ramane domnul Basescu la putere sau ca venim noi, practic trebuie sa venim sa le taiem salariile inapoi la oameni. E o mare pacaleala!" - Victor Ponta, Realitatea Tv.

Uau! Cu asa Opozitie, ma tem ca ne mananca de vii actuala Putere. Inteleg, desigur, ce a vrut sa spuna Ponta. Dar oamenii vor ramane fix cu atat - "daca vin aialalti, ne taie din nou salariile, macar astia ne dau banii inapoi acum". Atat si nimic mai mult va ramane in urma declaratiei lui Ponta. Nimeni nu va avea rabdare sa citeasca sau sa-l asculte ce a spus si dupa:

"Daca se majoreaza acum salariile, si nu se iau celelalte masuri care inseamna mai multe locuri de munca, venituri suplimentare la buget, in 2013 practic nu ai de unde sa le platesti. De aceea venim si spunem 'sa dea Dumnezeu sa fie acesti bani, n-o sa se opuna Opozitia la asta'" - V. Ponta. Lumea ramane cu titlul stirii, niciodata cu explicatiile de dupa si cu rationamentele din spatele unei formulari tari. O fi Ponta tanar, dar inca mai are de invatat prea multe se pare.

Daca dupa momentul asta iar vine si mai retracteaza o data ce a spus - "ca nu s-a inteles bine, ca a fost interpretat gresit" si tot asa -, mai bine se lasa de treaba. Pentru ca asa cum a gafat cand s-a repezit sa spuna ca USL se va intoarce in Parlament ca sa voteze maririle salariilor, la fel a comis-o si cu taierile din 2013. Cat de proasta si irationala trebuie sa-i fie logica, sa-l faca sa spuna ca intrerupe greva parlamentara, ca sa voteze "reintregirea" veniturilor, dar apoi le taie cand vine la putere?

Daca mai exista vreun motiv pentru care Traian Basescu a anuntat "reintregirea" in Parlament, pe langa cumpararea de voturi, atunci in astfel de gafe si iesiri necontrolate in decor trebuie cautate. In pierderea controlului si a propriei consecvente, pentru ca principalul scop al presedintelui este ori distrugerea USL, ori compromiterea ei prin intinderea unor astfel de capcane populiste.

Pentru Ponta aceasta este a doua mare gafa, dupa anuntarea sprijinului pentru Guvernul lui MRU. Acum, a spune ca tai din nou salariile in 2013, dupa ce astia le "refac", e acelasi lucru. In cazul asta, oricine isi poate spune ca e chiar inutil sa mai voteze. La a treia gafa de proportiile astea, isi poate lua adio de la visul sau de-o viata.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Victor Ponta PSD, #uniunea social liberala, #alegeri generale 2012, #reintregirea salariilor, #Ioan Oltean, #Gheorghe Flutur , #PSD