Nou scandal Ponta-Basescu: E inacceptabil! Presedintele dezinformeaza voit

Vineri, 29 August 2014, ora 17:40
7061 citiri
Nou scandal Ponta-Basescu: E inacceptabil! Presedintele dezinformeaza voit

Premierul Victor Ponta a lansat un nou atac la adresa presedintelui Traian Basescu, de aceasta data pe tema bugetului armatei.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, ar fi trebuit sa salute cresterea constanta a bugetului Apararii, in ultimii doi ani, nu sa atace Guvernul!", se arata intr-un comunicat al Executivului remis vineri Ziare.com.

Ponta a reactionat astfel la declaratia sefului statului de la intalnirea cu diplomatii romani, cand a subliniat ca "este iresponsabil sa pompezi bani catre primari si sa nu te uiti la armata".

"Guvernul Romaniei considera ca este inacceptabila ideea conform careia investitiile din plan local nu ar fi o prioritate pentru tara noastra, dar si ca presedintele dezinformeaza voit in ceea ce priveste alocarile bugetare pentru Aparare. Guvernul Romaniei respinge pozitia presedintelui, in conditiile in care, incepand cu 2012, alocarile bugetare pentru Aparare au crescut constant", se mai mentionaeza in documentul citat.

Reprezentantii Executivului prezinta in comunicat si situatia alocarilor bugetare pentru domeniul apararii, din anul 2010 pana in 2014. Astfel, in 2010 au fost alocate 6,6 miliarde de lei (1,27% din PIB), in 2011 - 7,2 miliarde de lei (1,30% din PIB), in 2012 - 7,2 miliarde de lei (1,24% din PIB), in 2013 - 8,5 miliarde de lei (1,29% din PIB), iar in 2014 - 9,7 miliarde de lei (1,47% din PIB).

"Dupa cum se poate observa, alocarile de la bugetul de stat catre Aparare au crescut constant in ultimii doi ani si vor continua sa creasca. Presedintele Romaniei ar fi trebuit sa salute evolutiile din ultimii doi ani si nu sa atace politic Guvernul", conchide Victor Ponta in comunicatul remis presei.

Basescu, aluzii la ordonanta migratiei primarilor

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca "Romania trebuie sa isi revizuiasca imediat politica de finantare a armatei", sustinand ca Guvernul mai degraba ar investi in domeniul militar decat in primari, facand aluzie la ordonanta privind migratia alesilor locali.

Basescu: E iresponsabil sa pompezi bani catre primari si sa nu te uiti la armata

"As spune ca Romania trebuie sa isi revizuiasca imediat politica de finantare a armatei. A fost o perioada de criza la nivel european, dar nu mai suntem in criza din 2009-2010 si, decat sa pompam bani catre primari pentru a aduce voturi in campania electorala, mai bine am pune la dispozitia armatei resurse financiare. Nu putem spune: 'Suntem in NATO, sa vina americanii sa ne apere, ca noi avem buget redus'", a declarat presedintele.

Basescu, despre OUG privind migratia primarilor: Arata spaima lui Ponta, stie ca nu poate castiga alegerile

Traian Basescu a amintit ca Barack Obama a precizat, la doua intalniri cu liderii statelor din Europa Centrala si de Est, ca "este obligatia statelor sa isi mareasca bugetele de aparare, deci nu putem transfera, nici constitutional, nici moral, responsabilitatea securitatii Romaniei catre SUA".

"Mi se pare iresponsabil sa stabilesti prioritate alimentarea primarilor pentru campanie si sa nu te uiti la nevoile imediate ale armatei", a conchis Traian Basescu, facand referire la ordonanta prin care edilii au la dispozitie 45 de zile pentru a trece la alt partid fara sa isi piarda mandatul, care a fost adoptata joi si criticata cu vehementa de Opozitie.

D.T.

Băsescu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată. Gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o”
Băsescu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată. Gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o”
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică seara, 28 aprilie, că a avut o discuție privată cu medicul Cătălin Cîrstoiu privind cursa pentru Primăria Capitalei. Traian...
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Fostul președinte Traian Băsescu a comentat duminică seara, 28 aprilie, într-o emisiune la Digi24, șansele Gabrielei Firea de a câștiga alegerile locale. Fostul șef al statului este de...
#Ponta Basescu buget aparare, #Ponta Basescu buget armata , #Traian Basescu